Živković: Vlast igra prljavo poput Miloševića 1Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

Bivši premijer Srbije i predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je u Sarajevu da u Srbiji ne postoje uslovi za demokratske izbore i ocenio da aktuelna vlast igra prljavu igru poput one koju je igrao Slobodan Milošević.

Živković je u petak uveče u Sarajevu održao predavanje „Punoletstvo 5. oktobra: političke i ekonomske lekcije za region“.

Novinari su ga pitali da li može regionu da se dogodi lider poput Zorana Đinđića, bivšeg premijera Srbije koji je ubijen u atentatu 12. marta 2003. godine, Živković je odgovorio: „Ne može. Tu nema promene.“

„Ali ako se udruži nas desetine, stotine, moći ćemo napraviti ono što je on radio. Ja sam bio njegov zamenik u Demokratskoj stranci. Mi smo tada pobedili Miloševića na izborima. On nije hteo da prizna izbore pa smo ga mirnom oktobarskom revolucijom prislili da to uradi“, rekao je Živković.

Trodnevna konferencija u Sarajevu okupiće oko 100 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Srbije, kao i partnerskih zemalja, a baziraće se na panelima i predavanjima posvećenim ekonomskim i političkim pitanjima vezanim za poduzetništvo i tržišnu integraciju regiona, uključujući regulatorne politike, zakonodavna pitanja, statistike, ljudsku slobodu i nove tehnologije, prenosi klix.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari