Živković: Vučić za Anu, plaši se Zorane 1Zoran Živković Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Lider Nove stranke Zoran Živković rekao je da je predsednik Vučić predložio Anu Brnabić za
premijerku jer je „politički irelevantna i bezopasna za njega“, piše Kurir.

Predsednik vlade mora da bude „politički autoritet, prvi čovek najmoćnije stranke ili prvi do njega“, istakao je Živković.

„Osim što je dama i relativno mlada, Ana Brnabić nema nikakve druge sposobnosti koje bi odgovarale predsedniku vlade“, istakao je on.

Logično je, kako je rekao, „da to bude Zorana Mihajlović, ona ima iskustvo, bila je u vladi posle 5. oktobra, rekla je i da je učestvovala u protestima 5. oktobra, zna šta je državna uprava, dugo godina je ministarka“, kazao je Živković.

Vučić je predložio Anu Brnabić jer je „politički irelevantna“, ocenio je Živković.

„Neki članovi SNS, koji žele da ostanu anonimni, kažu da je Vučić predložio Anu Brnabić jer se plaši Zorane Mihajlović. Možda Zorana može da mu stane na crtu, ali to je manje važno, važno je šta dobija Srbija, a to je premijer koji ne sme da naruči kafu na sednici vlade, a da ne pita Vučića“, rekao je Živković. On je ponovio da je neophodan dogovor opozicije i da bi bilo pogrešno „gurati celu opoziciju u jednu listu“.

„Treba da se naprave dve kolone za Beograd, i jedna i druga bi sigurno prešle cenzus i siguran sam da bi bilo koja analiza Dontovog sistema pokazala da ćemo više osvojiti ako idemo u te dve, ideološki i ciljno precizno definisane kolone nego svi u isti voz“, ocenio je Živković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari