Zorana Mihajlović: Vuk Jeremić se iracionalno ponaša 1FoNet/Ministarstvo rudarstva i energetike

Kada pogledate šta je sve Jeremić pričao u poslednje vreme o tome šta se radi, protiv čega misli da jeste, to pokazuje zastrušujući nagon ka iracionalnom ponašanju.

Svi pamtimo šta se dešavalo sa Kosovom i Metohijom dok je on bio ministar spoljnih poslova, pamtimo i da je hteo da nas izoluje time što se ni sa jednim ambasadorom nije razgovaralo, rekla je Zorana Mihajlović, članica GO SNS i ministarka energetike, odgovarajući na pitanja novinara tokom službene posete Boru.

Mihajlović je pojasnila da tajna izgradnja gasovoda, kao ni auto-puta, nije moguća, ali da Jeremić svojim iracionalnim izjavama namerno želi da zbuni javnost.

„Vuk Jeremić je i protiv izgradnje Moravskog koridora, kao i protiv auto-puta Niš-Merdare-Priština, za koji kaže da se gradi zbog Albanaca, kao da u Prokuplju i Kuršumliji ne žive Srbi. Sada pominje tajne cevovode koji se grade zbog „Rio Tinta“. Sve su to neistine. Naš zadatak je da sve objasnimo građankama i građanima, ako studija bude dobra i ako građani budu saglasni – realizovaće se projekat „Jadar“. Država neće uraditi ništa protiv interesa građana, niti ćemo dozvoliti da se zaustavi razvoj Srbije, kako bi želeo Vuk Jeremić. Pred nama je i novi investicioni ciklus u rudarstvu i energetici, sa projektima vrednim 17 milijardi evra, koji su važni za budućnost Srbije“, istakla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari