Zukorlić posle govora Vučića: Podrška za to da je dijalog neophodan za rešenje 1Muamer Zukorlić Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Poslanik Stanke slobode i pravde Muamer Zukorlić je danas, posle govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića poslanicima Skupštine Srbije o Kosovu, ocenio da je dobro što je čuo da je Vučićev „glavni orijentir“ u dijalogu s Kosovom postizanje kompromisa, i ocenio da bi to trebalo da podrže svi u Skupštini Srbije.

„Drago mi je da smo čuli da okvir nije krut i isključiv. Potrebno je doći do održivog rešenja“, rekao je Zukorlić koji je prvi govorio posle Vučića.

On je rekao da će odluke morati da donese Vučić i njegov pregovarački tim, uporedivši to sa strategijom fudbalskog tima za utakmicu.

Zukorlić je konstatovao da je od Vučića čuo šta se neće, ali će se „morati precizirati šta se hoće“.

Poslanik je rekao da su ga „neki savetovali“ da danas ne uzima reč jer je tema „vrela“ i jer je pitanje Kosova „na relaciji Srbi i Albanci“, a da je on Bošnjak i „u izgledu je da se zameri jednoj od strana“.

„Ali moja je obaveza da iznesem svoj stav i o takvim pitanjima“, rekao je Zukorlić i ukazao da se pri rešavanju problema ni u privatnom životu, a pogotovo u javnim poslovima, ne sme izgubiti kontrola nad emocijama.

On je rekao da je neophodno bilo da danas govori i zbog Bošnjačkog naroda na Kosovu.

Vučić je Zukorliću zahvalio zbog pragmatičnog, racionalnog pristupa, dodavši da je vlast Srbije pomagala i Bošnjacima na Kosovu gde god je bilo moguće.

„Na ocenu da znamo šta nećemo, ali ne i šta hoćemo, čini mi se da sam i danas rekao bar delimično šta hoćemo, ali ne možete tokom pregovora da nacrtate šta je vaša ideja i koje su vaše ‘crvene linije’, jer druga strana ih tada neće prihvatiti nikad“, rekao je Vučić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Zukorlić posle govora Vučića: Podrška za to da je dijalog neophodan za rešenje”

  1. Bome,velika je to politika.Posle i 20 godina Neznas ni Sta hoćeš, ni Sta neces,može sex al da ne udje.Najbolje je da zaboravimo sve i okrenemo se staroj dobroj korupciji.Ali neće ići .

  2. Ok, jasno je da je.Vucic i. Počeo da se ne topi..već. Otapa..nestaje.
    Konačno..stiže demokratija

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.