"Zukorlić ukrao identitete kandidata liste 'Da oslobodimo Beograd'" 1Foto: Nova stranka (Arhiva)

Danas smo došli u posed dokaza da je izvršena zloupotreba identiteta kandidata i članova biračkih odbora liste „Da oslobodimo Beograd“ od strane liste Muamera Zukorlića – „Stranka za pravdu i pomirenje“.

To je rekao danas predsednik Nove stranke Zoran Živković i dodao da je stranka Zukorlića Gradskoj izbornoj komisiji predala spisak „svojih“ kontrolora, na kojem su se našli brojni članovi njihovi koalicije, čime je prekršila ne samo zakon, već i manipulisala ličnim podacima ljudi koji su, naravno, zatečeni ovakvom krađom svojih podataka samo nekoliko dana pred beogradske izbore.

On traži da nadležni organi hitno utvrde kako je došlo do ovog falsifikata i da krivci za to budu kažnjeni.

Članovi biračkih odbora i kandidati za odbornike liste „Da oslobodimo Beograd“ koji su se našli na Zukorlićevom spisku predatom Gradskoj izbornoj komisiji, zatečeni su ovim skandalom.

Miroljub Kojić iz Nove stranke traži hitne odgovore od nadležnih organa kako je ovako nešto moguće i želi da zna ko je odgovoran za krađu njegovog identiteta: „Nalazim se na listi kontrolora za predstojeće izbore na listi koalicije „Da oslobodimo Beograd“ i nikada i nikom drugom nisam dao podatke osim ovoj stranci.“

Milena Glumac iz Demokratske stranke, koja je i kandidatkinja za odbornicu koalicije „Da oslobodimo Beograd“, uplašena je, jer su podaci sa njenim matičnim brojem zloupotrebljeni pred organom koji bi upravo trebalo da ih štiti i spreči svaku vrstu predizbornih zloupotreba, još više izbornih.

I Slavko Tatić iz Demokratske stranke i koalicije „Da oslobodimo Beograd“, koji je u više navrata bio član biračkih odbora, i više je nego rezigniran ovom zloupotrebom od strane stranke Muamera Zukorlića: „Moji podaci koji su se našli u listi stranke gospodina Zukorlića su apsolutni falsifikat, jer ja nisam toj stranci ni pripadao, niti je simpatišem, niti bih joj dao svoj glas. Mogu samo da očekujem da će se ti slučajevi sa njihove strane ponoviti.“

Zoran Živković dodaje da ovo nije samo slučaj u opštini Vračar, već da postoje indicije da su isto uradili i na Novom Beogradu, te da do kraja večeri očekuje informacije i sa drugih opština.

On je pozvao Gradsku izbornu komisiju, policiju, Ministarstvo pravde i sve nadležne organe da što pre istraže ovo skandalozno postupanje Muamera Zukorlića i njegovih savetodavaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari