Zukorliću za jednu sednicu 348.000 dinara 1Foto: Fonet/IZ

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i narodni poslanik Muamer Zukorlić, nije baš zainteresovan za rad gradskog parlamenta u Novom Pazaru, kojim je od 2016. do sada 15 puta zasedao.

Prema podacima Odeljenja za skupštinske poslove, Zukorlić se u skupštinskoj sali pojavio samo jednom i to 12. maja 2016. kada je konstituisan novi saziv Skupštine grada i njemu verifikovan odbornički mandat.

Ostala zasedanja su protekla bez njegovog prisustvovanja, ali mu je za sve to vreme redovno isplaćivana odbornička naknada. U odeljenju za finansije grada Novog Pazara kažu da mu je, u minulom periodu, na ime odborničke plate isplaćeno 348.000 dinara.

Zukorlić je u gradski parlament, pre godinu i po dana, ušao kao odbornik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS), koja je u decembru prošle godine promenila ime u SPP. Zukorlićeva partija je opoziciona u novopazarskom lokalnom parlamentu sa 10 odborničkih mandata. Zukorlić je, od poslednjih parlamentarnih izbora, poslanik u republičkoj skupšptini i predsednik je parlamentarnog Odbora za obrazovanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari