Za završetak i opremanje "Smart city centra" u Novom Pazaru 59,8 miliona dinara 1Foto: S. N.

Grad Novi Pazar poverio je posao izvođenja radova na drugoj fazi izgradnje „Smart city centra“, odnosno, nadogradnje Kulturnog centra, „Iskop gradnji“, koja je izvršila i prvu fazu, objavio je danas radio Sto plus.

Na tenderu lokalne samouprave pobedila je zajednička ponuda kompanija „HS Iskop – gradnja“ i „DS Iskop gradnja“, vredna 49,8 miliona dinara bez PDV-a, odnosno, 59,8 miliona dinara sa PDV-om.

Pored njih, za taj posao zajednički su se prijavile i kompanije „Đerdap usluge“ iz Kladova i „MNS Stelur“ iz Beograda, ali je njihova ponuda od 58,7 miliona dinara sa PDV-om, iako povoljnija, odbijena zbog neispunjavanja kadrovskih kapaciteta.

Druga faza izgradnje „Smart City centra“ obuhvatiće unutrašnje radove, poput keramičarskih, molersko-fasaderskih, stolarskih i vodoinstalaterskih, kao i postavljanje elektro instalacija, ugradnju lifta, klimatizacije i grejanja, video nadzora, protivpožarnog sistema, računarske i telefonske mreže.

Prvi deo izgradnje obuhvatio je grube građevinske radove, a posao, vredan 96 miliona dinara, poveren je „HS Iskop – gradnji“.

Nadogradnjom Kulturnog centra i formiranjem „Smart City centra“ dobiće se 1.000 kvadrata prostora u kojem će, kako je najavljenom, mladi IT i drugi stručnjaci moći da razvijaju svoje ideje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari