Druga strana Kosova

Spomenici u Prištini podignuti posle proglašenja nezavisnosti (VIDEO) 2

Spomenici u Prištini podignuti posle proglašenja nezavisnosti (VIDEO)

U godinama nakon proglašenja nezavisnosti, na najprometnijim tačkama u Prištini postavljena su obeležja kojima su kosovski zvaničnici želeli da izraze zahvalnost onima koji su svojim činjenjem doprineli osamostaljenju. Pored toga, na centralnim mestima u gradu postavljeni su spomenici koji ističu njihov albanski identitet. 

Stanje medija na Kosovu bolje nego u drugim državama Zapadnog Balkana 8

Stanje medija na Kosovu bolje nego u drugim državama Zapadnog Balkana

Novinari i mediji na Kosovu susreću se sa sličnim problemima kao i mnoge druge susedne i evropske zemlje, ali je stanje na kosovskom medijskom tržištu i stepen slobode izražavanja u znatno povoljnijem položaju u odnosu na druge zemlje Zapadnog Balkana, slažu se sagovornici Danasa, urednici i novinari iz Prištine.

Druga strana Srbije 9

Druga strana Srbije

Razgovori sa našim komšijama, kosovskim Albancima, koje su dva mlada novinara Danasa izveli u prethodnih nekoliko meseci, uradivši nekoliko desetina intervjua, koliko god to, na prvi pogled, zvučalo ili izgledalo neskromno, ostavili su veliki utisak na javnost.

Kako normalizovati odnos Beograda i Prištine? 10

Kako normalizovati odnos Beograda i Prištine?

Za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine neophodno je priznanje nezavisnosti Kosova kao i suočavanje sa prošlošću i njenim žrtvama – smatra većina sagovornika portala Danas u okviru projekta „Druga strana Kosova“, koji odgovaraju na pitanje šta bi prema njihovom mišljenju trebalo najpre i prioritetno učiniti kako bi se odnosi između Srbije i Kosova normalizovali.