Tehnologije

WhatsApp vodeća društvena mreža za deljenje vesti, Fejsbuk u padu

Iako Fejsbuk i dalje važi za glavni izvor informacija, sve veći broj korisnika prestaje da koristi ovu društvenu mrežu za deljenje vesti, dok su WhatsApp i Instagram u porastu, pokazuje najnovije istraživanje Rojtersovog instituta o digitalnim medijima.

Hakeri ukrali bazu podataka SAD

Da sajber-kriminal ne poznaje granice, te da niko na Internetu nije potpuno zaštićen, pokazuju najnoviji događaji.

Povratak… za iPod?!

Kompanija Epl je predstavila novu verziju svog muzičkog plejera iPod. Iako je tržište prezasićeno raznim smartfonima, pa i samim iPhone modelima iz Epla, mali plejer kao što je iPod i dalje ima smisla u 2019 godini.

I turisti postaju astronauti

Američka svemirska agencija NASA saopštila je da će od 2020 godine na Međunarodnu svemirsku stanicu ISS moći da putuju i turisti.

Pristupačni telefoni postaju sve bolji

Veliki proizvođači smartfona su nas navikli na flegšip uređaje sa cenom od hiljadu, pa i više eura. Međutim, veliki broj korisnika zapravo želi pristojan uređaju prihvatljive cene, koji će im služiti i za komunikaciju, i za zabavu. 

I Fejsbuk blokira Huawei

Tehnološko-politička sapunica se nastavlja. Ono što već postaje jasno je da iza navodne brige za bezbednost korisnika i nacionalne sigurnosti zapravo stoji želja eliminisanja krupnog igrača kao što je Huawei sa zapadnog tržišta, a u jeku uvođenja super brzih 5G mreža.