Tehnologije

Vodič kroz najbolja vina i vinarije Srbije

Najpopularniji regionalni magazin o vinima Vino.rs objavio je prvi online multimedijalni Vodič kroz najbolja vina i vinarije Srbije na srpskom i engleskom jeziku i tako otvorio mogućnost ljubiteljima vina da na najbrži i najjednostavniji način upoznaju vina i vinarije Srbije.

Instagram koristi milijardu ljudi

Popularna besplatna aplikacija za obradu i deljenje fotografija putem mobilnih telefona Instagram prešla je prag od jedne milijarde korisnika.

Uskoro otisak prsta umesto pin koda

Odbrojani su dani bankarskim karticama sa čipovima i pin kodovima koje su vlasnici unosili prilikom plaćanja i podizanja novca jer će banke uskoro preći na izdavanje biometrijskih platnih kartica, piše britanski Miror.

Dekodiranje telefona je obaveza operatera

Na telekomunikacionom tržištu Srbije, kada je reč o korišćenju mobilnih telefona u drugim mrežama, trenutno vladaju potpuno drugačija pravila, kao i razlozi zbog kojih mobilni operateri prodaju „zaključane“ telefone.

Predstavljena nova linija motora Renegade

Predstavljeno je prvo vozilo koje će koristiti inovativne turbo benzinske motore koji maksimiziraju potrošnju goriva, novi Renegade za 2019. godinu.

Predstavljen novi automobil Panda Waze

Novi automobil Panda Waze integriše Waze aplikaciju za navigaciju, koja omogućava izbegavanje gužvi u saobraćaju, vodi do auto – servisa i podseća vozača gde se parkirao, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Novi uređaji kompanije Samsung

QLED televizori, kućni uređaji, ali i novi modeli iz Galaxy A i J serije pametnih telefona, predstavljeni su danas na srpskom tržištu.

Popović: 5G tehnologija do kraja godine u Srbiji

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, posetio je švedsku kompaniju Erikson i sa ekspertima ove kompanije razgovarao o 5G tehnologiji koja bi trebalo da bude lansirana do kraja ove godine.