Tehnologije

Akademija za influensere

Onlajn marketing i prodaja su postali dominantni u mnogim zemljama, a tu su i mnogi sponzorisani YouTube kanali i Instagram nalozi sa recenzijama elektronike, šminke, automobila, itd. 

Fejsbuk uklonio preko tri milijarde lažnih naloga

Fejsbuk ostaje najposećenija društvena mreža, uz Instagram (koji je takođe deo FB). Ovome svakako doprinosi veliki broj smartfona, a većina korisnika Fejsbuku pristupa upravo preko svog telefona.

Tesla gradi Gigafabriku pored Berlina

Nedavna odluka Nemačkih vlasti da počnu da elektrifikuju većinu saobraćaja, te da se u doglednoj budućnosti masovno pređe na električna vozila, privukla je pažnju mnogih automobilskih kompanija.

Fejsbuk aplikacija sama aktivira kameru?

Fejsbuk nema baš sjajnu reputaciju kada je privatnost korisnika u pitanju – setimo se samo nekoliko skorašnjih skandala sa podacima korisnika. Ipak, mnogi korisnici tvrde i da Fejsbuk aplikacija ima neke „skrivene“ opcije. 

Google tajno prikuplja zdravstvene podatke

Nema nedelje bez nekog novog skandala tehnoloških kompanija. Kako piše Wall Street Journal, Google ima tajni projekat, nazvan „Project Nightingale“ u kome prikuplja medicinske podatke miliona ljudi, bez njihovog znanja. 

Kvantni računari su budućnost bankarstva

Kvantni računari polako ali sigurno postaju stvarnost. Gugl je nedavno saopštio da je postigao kvantnu nadmoć – napravljen je prvi kvantni računar koji rešava „svakodnevne“ zadatke.

Dronovi su sve moćniji i pristupačniji

Nema sumnje da su dronovi od retkih profesionalnih gedžeta postali vrlo česti, ali i nezamenljivi u video snimanju, i raznim granama privrede, kao i saobraćaju.

Instagram (konačno) počinje da sakriva lajkove

Posle skoro godinu dana testiranja u nekoliko zemalja, Instagram će početi da sakriva broj lajkova od sledeće nedelje, prvo za korisnike u SAD, a onda i na celoj društvenoj mreži. 

Prvi EI digitalni asistent

Uz razvoj veštačke inteligencije (Ai) i veštačke stvarnosti (AR) paralelno se razvija i Emocionalna inteligencija – EI – softver koji može da prepozna ljudske emocije.