Tehnologije

Epidemija polako dolazi i po IT sektor 3

Epidemija polako dolazi i po IT sektor

Sve i kada bi se kriza zbog epidemije virusa korona sada završila, pojedinim sektorima bi bilo potrebno godinu i više dana da se oporave od posledica.

Fejsbuk pooštrava nadzor sadržaja reklama i poruka 8

Fejsbuk pooštrava nadzor sadržaja reklama i poruka

Uprava društvene mreže Fejsbuk odlučila je danas da pooštri nadzor sadržaja, tako što će zabraniti poruke mržnje u reklamama, a predviđa da doda upozorenja na poruke koje bude ocenila kao problematične.

Viber prekida poslovne odnose sa Fejsbukom 10

Viber prekida poslovne odnose sa Fejsbukom

Kompanija Rakuten Viber, jedna od vodećih aplikacija za razmenu poruka i besplatnu komunikaciju na svetu, objavila je danas da prekida sve poslovne odnose sa Fejsbukom (Facebook).

Startap tržište Beograda i Novog Sada procenjeno na oko 502 miliona dolara 12

Startap tržište Beograda i Novog Sada procenjeno na oko 502 miliona dolara

Američka organizacija Startap džinom objavila je danas novo izdanje redovnog godišnjeg izveštaja, sa procenom da startap tržište Beograda i Novog Sada vredi oko 502 miliona dolara, saopšteno je danas iz kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića.

Svaka deseta osoba koristila aplikacije za video komunikaciju tokom korone 14

Svaka deseta osoba koristila aplikacije za video komunikaciju tokom korone

Visoka zavisnost ljudi od društvenih mreža i aplikacija za razmenu poruka može da sugeriše dve stvari . da su korisnici sigurni u svoju sposobnost da uoče dezinformacije ili da im te platforme znače iz drugih razloga, kao što je održavanje kontakta sa porodicom i prijateljima.