Tehnologije

LG prestaje sa proizvodnjom mobilnih telefona zbog gubitaka 2

LG prestaje sa proizvodnjom mobilnih telefona zbog gubitaka

Južnokorejski proizvođač elektronike LG saopštio je danas da prestaje sa proizvodnjom mobilnih telefona zbog gubitaka i da će se usredsrediti na delove za električne automobile, robotiku, veštačku inteligenciju i druge proizvode.

Šnajder elektrik proglašen najodrživijom korporacijom na svetu 8

Šnajder elektrik proglašen najodrživijom korporacijom na svetu

Šnajder elektrik (Schneider Electric), kompanija koja se bavi digitalnom transformacijom upravljanja energijom i automatizacijom, proglašena je najodrživijom korporacijom na svetu na prestižnoj godišnjoj listi Corporate Knights-a, medijske i istraživačke kompanije koja se bavi učinkom u oblasti korporativne održivosti.

RNIDS: Pandemija pokazala snagu interneta 9

RNIDS: Pandemija pokazala snagu interneta

Nakon godinu dana od početka epidemije, i oni najveći skeptici, morali su da prihvate činjenicu da se bez interneta ne može, kako u svakodnevici tako i u poslu i biznisu.

Rusija i Kina planiraju naučnu stanicu na Mesecu 11

Rusija i Kina planiraju naučnu stanicu na Mesecu

Rusija i Kina su danas saopštile da su potpisale memorandum o zajedničkoj izgradnji stanice „na površini ili u orbiti Meseca“, ali nije naveden rok, niti koliko bi to koštalo.

Programeri u Srbiji zarađuju u proseku 1.225 evra 12

Programeri u Srbiji zarađuju u proseku 1.225 evra

Prema podacima vodećeg sajta za zapošljavanje IT kandidata u Srbiji helloworld.rs prosečna neto plata programera je 1.225 evra. Najviše plaćena pozicija je Software Engineer sa iznosom od 7.500 evra neto, i to u Beogradu.

Petina građana EU koristi pametne satove, fitnes narukvice, opremu povezanu internetom 15

Petina građana EU koristi pametne satove, fitnes narukvice, opremu povezanu internetom

Osim računara i mobilnih telefona, pametni satovi i fitnes narukvice povezani na internet nas informišu, virtuelni asistenti odgovaraju na naša pitanja i puštaju našu omiljenu muziku. Pametna energetska rešenja nam pomažu da prilagodimo svetla i grejanje, dok istovremeno smanjujemo potrošnju energije i troškove.