Tehnologije

Zašto želimo da znamo kako ćemo izgledati kad ostarimo?

Aplikacija FaceApp, koja prikazuje na osnovu fotografija kako ćemo izgledati kada ostarimo, globalno je postala popularna poslednjih dana, pa tako i u Srbiji veliki broj ljudi deli na društvenim mrežama svoje fotografije „iz budućnosti“.

Google ima novog robota

Kompanija Boston Dynamics važi za najvećeg inovatora u svetu robotike, a kako je ona deo velikog Google-a, ne nedostaje joj ni resursa za stalna unapređenja.

Političko Internet ratovanje

Internet je odavno postao „produžena ruka“ država, vojski, i raznih agencija, a propaganda kao i fenomen lažnih vesti su prisutni svuda.

Stiže Huawei Mate 30

Iako je Huawei u poslednjih godinu dana imao više političkih nego tehnoloških problema, Kinesku gigant ne samo da ne odustaje, već predstavlja sve bolje i bolje uređaje.

Epl odustaje od AR projekta

Iako su VR i AR – virtuelna realnost i proširena stvarnost – već godinama jedne od glavnih tema u IT svetu, čini se da kompanija Epl ne žuri da se po ovom pitanju priključi Majkrosoftu, Guglu i HTC-u.

Imate 7 miliona za automobil? 

I to ne bilo kakav automobil – Lamborghini je na proteklom festivalu „Goodwood Festival of Speed“ predstavio unikatni model SC18 Alston. 

Nintendo predstavio Switch Lite konzolu

Switch je izuzetno popularna konzola, i trenutno Nintendov najprodavaniji proizvod. Ipak, ova konzola je stara već četiri godine, što je u tehnološkom svetu čitava večnost.

Japanska sonda sletela na asteroid

Japanska svemirska agencija je saopštila da podaci koje je poslala svemirska sonda „Hajabusa 2“ pokazuju da je ona danas uspešno sletela na daleki asteroid i izvela istorijsku misiju prikupljanja uzoraka tla za koje se naučnici nadaju da će doprineti razumevanju porekla Sunčevog sistema.