Tehnologije

Televizija sa ukusom jabuke

Kompanija Epl je konačno predstavila svoju verziju video servisa nazvanog „Epl TV+“. Epl relativno kasno ulazi na ovo tržište, na kome suvereno vladaju Netflix, Hulu i Amazon.

Gugl menja svet video igara

Ne postoji oblast u svetu računara gde Gugl (i njihova kompanija Alfabet) nije prisutan – super računari, mikro računari, Chrome računari zasnovani na Internet pretraživaču… Ali, Gugl do sada nije bio prisutan u – video igrama.

Slike sa Interneta treniraju veštačku inteligenciju

Korisnici Interneta su do sada bili na oprezu da ne postanu žrtve hakera, internet prevara ili zloupotrebe podataka. Ali, sada je tu i novi protivnik – veštačka inteligencija (Ai).

Pentagon protiv Gugla

Skandali i afere vezane za tehnološke korporacije i IT gigante su počeli da budu skoro pa – svakodnevni.

Terorizam uživo

Društvene mreže su odavno preuzele primat od klasičnih medija kada je prenošenje nekog događaja u pitanju.

Problem sa serverima uzrokovao pad Fejsbuka

Kompanija Facebook okrivila je „promenu konfiguracije servera“ za najveći pad te društvene mreže u istoriji, koji se dogodio u četvrtak gde su njene aplikacije prestale da rade širom sveta.

Više od 200 Android aplikacija zaraženo virusom

Današnji smartfoni su zapravo kompletni računari u našem džepu. Imajući u vidu količinu podataka, slika, pa i finansijskih informacija koje držimo u našim mobilnim uređajima, ne čudi ni sve veći broj virusa i trojanaca koji napadaju smartfone.