Bajaga i Instruktori sa horom i orkestrom u Sava centru 1FOTO Stanislav Milojkovic

Ulaznice koštaju od 1.800 do 2.800 dinara, a mogu da se nabave preko „Tiketsa“ i na blagajni Sava centra. Pokrovitelj koncerta je Grad Beograd.

Momčilo Bajagić i bend odlučili su da se upuste u ovu avanturu podstaknuti sjajnim prijemom ovogodišnjeg nastupa sa simfonijskim orkestrom Impresija na „Evergrin festivalu“ u Nišu. Bajaga ističe da je ideja o takvom koncertu potekla od Vojkana Borisavljevića, i dodaje:

„Palo nam je na pamet, pošto je 35 godina benda, da to proslavimo na malo svečaniji način, sa orkestrom i horom. Na bini Sava centra će biti stotinak muzičara. Sviraćemo velike hitove, i to one pesme koje su zgodne da se urade na taj način… Biće pun zvuk, to je uvek kod velikog orkestra tako.

O gostima Bajagić, za sada, ne želi da priča.

„Nikad ih ne najavljujemo. Biće ih, sigurno, jer nam trebaju za neke pesme. Koncert će trajati kao i svaki drugi naš nastup – sa bisevima, više od dva sata. Biće i pesama koje dugo nismo svirali, U Beogradu, recimo, dugo nismo izvodili „Buđenje ranog proleća“, a to je idealna pesma za takav nastup“.

Popularni roker najavljuje da se ovakvi koncerti planiraju i u Ljubljani, Novom Sadu, Banjaluci, Skoplju, Zagrebu i drugim gradovima regiona, i to svugde sa lokalnim orkestrima.

„Onda bi bilo dovoljno da sa nama ide samo Vojkan kao dirigent, ali to je sve predviđeno za iduću godinu. Koncert u Sava centru je veliko finale turneje posle albuma ‘U sali lom“, pored toga što je proslava jubileja, i onda je logično da to bude u Beogradu“, zaključio je Bajaga, koji se sa Instruktorima vraća u Sava centar tačno deceniju posle tri spektakularna koncerta, kada je takođe obeležen jubilej, 25 godina benda.