Bend Daze na Mikser festivalu 1Foto: Promo

Jedan od, po godinama, najmlađih bendova beogradske scene, Daze nastupiće na ovogodišnjem Mikser Festivalu. Ovaj indie-rock sastav postoji dve godine, a čine ga Ilija Maršićević (16), Katarina Zarić (16) i Anđela Žikić (17).

Mini-koncert je zakazan za 26. maj od 20 sati na Eco-Wood stejdžu na imanju Zornića kuće, nakon prvog dana celodnevnog programa Mikser Festivala pod sloganom Zagrljaj.

Svi su poštovaoci stvaralaštva Arctic Monkeys, odakle i dolazi i inspiracija za pesme na samom početku karijere, a nastavak njihovog muzičkog nadahnuća leži u indie sastavima raznih generacija i sa različitih prostora.

Iako veoma mladi, već su zabeležili nekoliko zapaženih koncertnih nastupa, što kao predgrupa, što u solo izvođenjima, a prošle godine su objavili i svoj debi singl pod nazivom “Running”.

– Do sad smo svirali na Indirekt festivalu, na Zappa barci, kao predgrupa kantautoru Ivanu Jegdiću i u KC Grad, jednom kao predgrupa bendu On Tour, a zatim i kada smo samostalno tamo organizovali svirku – kažu mladi članovi Daze-a koji ne kriju uzbuđenje što će prvi put zasvirati na otvorenom, i to nakon duže pauze uzrokovane globalnom pandemijom.

– Nismo svirali uživo od oktobra prošle godine, jako nam je nedostajalo! Drago nam je što se konačno vraćamo i što ćemo svirati prvi put posle više od šest meseci – poručuju članovi benda.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.