Foto: Bojana Vinturišević

Ovaj muzički poklon Beograđanima, svim posetiocima izložbe i gostima Beograda, samo je uvod u „Čudo kakofonije“, jednu od najvećih regionalnih izložbi savremene umetnosti, koja će od 15. septembra do 28. oktobra u pet galerijskih prostora predstaviti radove 72 umetnika iz celog sveta, koje su ove godine izabrali i osmislili kustosi Danijel Kvaran i Gunar Kvaran.

”Bojana Vunturišević je ozbiljno ime savremene srpske pop scene, sveža šarmantna ženska snaga na njoj i autorka nekih od najpevljivijih pesama u poslednje vreme. Njen debi album „Daljine“ (Mascom), koji se pojavio krajem prošle godine, s pravom je privukao dosta pažnje publike i kritike zaraznim hitovima, kakvih dugo nije bilo na našem tržištu.

Do nedavno, Bojana Vunturišević bila je „nekadašnja pevačica benda Svi Na Pod“, u kome je svojevremeno počela karijeru, osvojila srca publike i proslavila se kao frontwomen. Sada je dovoljno da se „malo, malo“ zapeva i ljudi prepoznaju veliki hit „Kese, Etikete“ sa njenog prvog izdanja, koje su kritičari svrstali u top tri regionalna albuma za prethodnu godinu.

Ova mlada dama vrsnog vokala, ali i jedinstvene harizme, koja se manifestuje kroz sada već prepoznatljiv nastup u kome kombinuje lični šarm, nesvakidašnje originalne plesne pokrete i koreografiju koja uvek prati koncertno izvođenje pesama, ne ostavlja nikog ravnodušnim.”