Foto: Nemanja Đorđević

Ovaj sjajni orkestar koji svira najlepšu kubansku muziku uspeo je na kraju potpuno da “raspameti” stidljivu beogradsku publiku koja je bis dočekala na nogama.

Na kraju, koncert se pretvorio u žurku na kojoj su svi plesali i njihali se u ritmu kubanske muzike, a u jednom trenutku koncert se pretvorio u žurku sa zajedničkom big bend sving koreografijom.

Foto: Nemanja Đorđević

Najraspoloženiji na koncertu je bio vođa Afro Cubans All Stars šezdesetpetogodišnji Juan de Marcos Gonzalez, koji je odao tajnu beogradskoj publici da je na početku rada sa Afro Cuban All Stars bio najmlađi, a sada nakon dvadeset godina najstariji član benda.

Zajedno sa njim sinoć su na scenu izašle i njegova žena i njihove dve ćerke. Kao svaki pravi džentlmen u društvu dame “priznao” je da nije pevač ali da voli da zapeva, a zatim zaplesao i otpevao pesmu „Ella y Yo“, posvećenu upravo njegovoj ženi.

Foto: Nemanja Đorđević

Ćerkama je posvetio pesmu „Laura en el Paraiso“, objašnjavajući da je Laura ime mlađe ćerke, a „paraiso“ (raj) reč koju je starija najčešće izgovarala kad bi se njih dve u detinjstvu potukle.

Gonzalez je sa publikom komunicirao na engleskom ali se izvinio što ne zna srpski. Kao “dokaz” da iako pevaju širom sveta znaju tačno gde se nalaze Gonazales je rekao da mu je zadovoljstvo da peva u domovini Nikole Tesle. Jedna od pesama na koncertu koju je otpevao bila je posvećena i “sjajnom tipu” Rodrigezu čiji životnu sudbinu je uporedio sa Teslinom.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Osim jedne prave latino žurke Afro Cubans All Stars u Sava centru u subotu uveče priredio je publici jedisntveno putovanje kroz čaroban svet kubanske muzike.

 

 

 

Povezani tekstovi