Muzički vodič od 25. januara do 1. februara 1

25. januar – Azra tribute band(a) Brian McShtull

Danas, u Akademiji 28 od 21 čas nastupiće Azra tribute band, Brian McShtull, saopštili su organizatori svirke. Četvorica entuzijasta i velikih ljubitelja Azre sviraju omiljene pesme, svoga omiljenog benda.

26. januar – The Bestbeat

Muzički vodič od 25. januara do 1. februara 2Koncert sastava The Bestbeat u okviru ciklusa Mala škola bontona – Kako se slušaju Bitlsi, koji organizuje Centar za muziku Kolarčeve zadužbine, će biti održan u subotu, u 11 sati.

Ciklus Kako se sluša koncert/Mala škola bontona namenjen je najmlađoj publici i njihovim roditeljima. Voditelj ovog jedinstvenog programa je Miloš Milovanović koji je po obrazovanju muzičar, a po zanimanju televizijski voditelj i deci poznato lice. On na vrlo specifičan i originalan način decu vodi kroz ovaj program. Uz njega, mališani saznaju istoriju Kolarčeve zadužbine, nauče kad se i zašto aplaudira, šta piše u programu, kako se treba ponašati na koncertu i u jednoj instituciji kulture, šarmantno im prenese neke podatke iz istorije muzike i zajedno sa njima pravi opuštenu i prijatnu atmosferu na programu.

26. januar – Cotton Pickers

Muzički vodič od 25. januara do 1. februara 3U subotu u 21 čas očekuje vas blues rock fiesta, pa katarza muzikom i pivom u Bluziki jer u goste dolaze nam Cotton Pickers, istakli su organizatori u najavi događaja i dodali da bend pripada grupi koncertno veoma aktivnih blues rock sastava.

„Mnogobrojni samostalni i nastupi na festivalima u Srbiji i inostranstvu bili su odlična prilika da bend stekne i opravda reputaciju vrhunskog koncertnog benda“.

26. januar – Herz + Natalee

Muzički vodič od 25. januara do 1. februara 4U subotu u 21 čas Kvaka 22 ugostiće bendove Herz i Natalee, koji će tom prilikom održati koncert. Herz je beogradski groove-pop bend koji u svojoj muzici spaja prljave gitarske plesne momente sa raznim temama preuzetih iz naših svakodnevnica. Tumaranje po životnim ritmovima i strahovima u kombinaciji sa harmoničnim melodijama, istakli su u najavi organizatori koncerta i dodali da je „Natalee“ mladi beogradski sastav (kvartet) zasnovan na autorskoj muzici kantautorke Natalije Rajković.

Muzika kakvu ovaj bend priređuje još uvek nije svrstana u neki od žanrova, ali se mogu čuti primese bluza, regea, džeza, hip-hopa, pa i sambe. „Natalee“ kombinuje zvuk žičanih instrumenata sa modernim bitom.

31. januar – Korni grupa

Muzički vodič od 25. januara do 1. februara 5Legendarna Korni grupa, koja spada u red zaslužnih za utemeljenje i razvoj jugoslovenskog i srpskog rokenrola, ponovo se okupila posle više od tri decenije pauze kako bi održala povratnički koncert 31. januara 20.30 časova u beogradskom Sava centru, istakli su organizatori događaja i dodali da je grupa nastala 1968. godine u Beogradu, i spajajući rok, pop, klasiku i džez brzo osvojila Jugoslaviju brojnim hitovima kakvi su „Čovek i pas“, „Trla baba lan“, „Etida“, Ivo Lola“ ili „Divlje jagode“ koji danas uživaju veliko poštovanje ljubitelja progresivne rok muzike širom sveta.

Muzički vodič od 25. januara do 1. februara 61. februar – DLM

Deca Loših Muzičara – DLM nastupiće u petak u 22 časa u klubu Fest, a Lagana Sreda će biti predgrupa na koncertu, saopštili su organizatori u najavi događaja.