Nastavlja se “Leto u Muzeju” ispred Muzeja Jugoslavije 1Foto:Promo

“Želimo da se prisetimo kultnih jugoslovenskih pop i folk hitova, koji su obeležili drugu polovinu dvadesetog veka, ali na nesvakidašnji način. Pozvali smo umetnike sa savremene scene koji će vam predstaviti u alternativnom svetlu hitove Lepe Brene, Halida Bešlića, Bijelog dugmeta, Zane…”, navodi se u saopštenju Muzeja.

Moussaka je jedan od retkih domaćih sastava čija se muzika može svrstati u instrumentalni surf-rok. Energičan četvoročlani bend izvodi poznate i manje poznate domaće pop-folk numere iz druge polovine dvadesetog veka, u svom aranžmanu, uz dosta autorskog upliva. Ovaj nesvakidašnji sastav predstavlja pikantni spoj izvorne gitarske škole pedesetih godina i jugoslovenske pop-kulturne estetike. Neverovatna bliskost kalifornijskog surf-roka i balkanskog muzičkog narativa ogleda se u izlomljenim, ali snažnim ritmovima i melodijama punim najtežih emocija i nostalgije.

Muzej Jugoslavije, u partnerstvu sa opštinom Savski Venac, pokrenuo je projekat pod nazivom Leto u Muzeju sa idejom da afirmiše Muzej kao mesto za druženje i zabavu.