Patolozi potvrdili da je Kris Kornel izvršio samoubistvo 1Foto: EPA/ VALERIE KUYPERS

Patolozi su naveli da će ceo izveštaj obdukcije biti saopšten kasnije tokom dana, preneo je Asošijetid pres.

Vest o njegovoj smrti saopštio je najpre muzičarev portparol Brajan Bamberi, koji je dodao da je Kornel preminuo u sredu uveče u Detroitu. Bamberi je rekao da je Kornelova smrt bila “iznenadna i neočekivana” i da se njegova supruga i porodica nalaze u šoku. Uzrok smrti još se nije znao.

Američki muzičar, pevač i tekstopisac Kris Kornel proslavio se kao vokal i ritam gitarista bendova Saundgarden u Audioslejv.

Osam sati pre nego što je preminuo, Kornel je na Tviteru objavio fotografiju svog ulaska u Detroit.

Koliko je poznato, Kornel nije bio bolestan, a porodica rokera saopštila je da čeka izveštaj patologa koji će utvrditi uzrok smrti.

Rođen u „prestonici grandža“, Sijetlu, kao Kristofer Bojl, bio je jedan od osnivača grandž pokreta. Kris, Kim Tajejl i Hiro Jamamoto osnovali su Soundgarden 1984. godine i postali prvi grandž bend koji je potpisao ugovor za „veću“ izdavačku kuću (A&M records).

Kornelova smrt na neki način zatvara poglavlje grandž pokreta, posle samoubistva Kurta Kobejna 1994. godine i smrti osnivača benda Stoun templ pajlotsa (Stone Temple Pilots) Skota Vajlenda, koji je preminuo od prekomerne doze narkotika tokom turneje 2015. godine

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=IuUDRU9-HRk?list=RDW5oH1uMCybA]