Foto: Twitter / EXIT

Prvi put u istoriji Exita na glavnoj bini nastupa jedna od najvećih baletskih zvezda našeg doba – Sergej Polunjin. Njemu će se pridružiti i Almazian Symhony, gudački orkestar predvođen Khachatur Almazianom, jermenskim virtuozom na  violini, koji izvode klasiku u crossover stilu.

Kapije festivala otvorene su u 19 sati, a posetioci su već u ranim popodnevnim satima u velikom broju počeli da pristižu u Novi Sad i na Petrovaradinsku tvrđavu.

Na ulazima nije bilo većih gužvi, a policija i ostale službe obezbeđenja su prisutne u svim delovima Petrovaradinske tvrđave, kao i na ulazima gde je obavezan i pretres posetilaca. 

Za posetioce je dostupan kamp na kupalištu „Štrand“, a punkt za preuzimanje narukvica i zamenu vaučera na Trgu slobode radiće danas do jedan sat iza ponoći, kao i punkt na „Štrandu“, dok će „Lovoturs“ zamene raditi do nedelje 15. jula od 18 časova do ponoći.

Za početak, Frajle su prve nastupile na Mejn stejdžu, a onda je malo posle 21 sat anstupila LP umetnica koja se proslavila hitom „Lost on you“.

Nakon nje nastupila je svečana ceremonija otvaranja.

Ceo događaj može se pratiti uživo na zvaničnoj Facebook stranici EXIT festivala.