Poznati prvi finalisti Evrovizije, bez poštovanja mera u publici (VIDEO, FOTO) 1Foto: EPA-EFE/SANDER KONING / POOL

U finale ovogodišnjeg takmičenja za najbolju pesmu Evrope plasiralo se deset najboljih učesnika iz prve polufinalne večeri. Prema izboru publike i žirija to su Norveška, Izrael, Rusija, Malta, Kipar, Litvanija, Azerbejdžan, Švedska, Belgija, Ukrajina.

U prvoj polufinalnoj večeri, nastupilo je 16 učesnika, a pored plasiranih u finale, nastupili su i predstavnici Slovenije, Australije, Severne Makedonije, Irske, Hrvatske, Rumunije.

Ovogodišnja „Pesme Evrovizije“ održava se u Roterdamu u Holandiji i prema pravilima u polufinalu mogu da glasaju gledaoci i članovi žirija čiji se predstavnici takmiče.

Predstavnice Srbije, grupa „Hurricane“ nastupaju u drugom polufinalu u četvrtak, tako da gledaoci iz Srbije večeras nisu mogli da glasaju za svoje favorite.

Večerašnjem takmičenju prisustvovalo je oko 3.500 gledalaca koji su, da bi prisustvovali takmičenju, morali da donesu dokaz o negativnom pi-si-ar testu.

Tokom prve večeri primetno je bilo da učesnici i publika nisu nosili maske, niti su poštovane bilo kakve epidemiološke mere.

U drugoj polufinalnoj večeri koja će se održati u četvratak 20. maja nastupiće predstavnici  San Marina, Estonije, Češke, Grčke, Austrije, Poljske, Srbije, Islanda, Moldavije, Gruzije, Albanije, Portugalije, Bugarske, Finske, Letonije, Švajcarske, Danske,

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.