Nova korona pravila u Premijer ligi 1 EPA-EFE/ANDY RAIN

Od danas će utakmice fudbalskog prvenstva Engleske biti moguće odložiti samo ako jedna od ekipa ima najmanje četvoricu igrača zaraženih kovidom 19.

Primena revidiranog Pravilnika PRK počinje 5. februara, pa bi Barnli i Votford, u slučaju da ispunjavaju pomenuti uslov, mogli prvi zahtevati pomeranje susreta po novoj regulativi.

Do sada je klub mogao da zatraži i dobije odlaganje ako nema na raspolaganju 13 igrača i golmana. To je nailazilo na zloupotrebu, jer se dešavalo da kao odsutni budu prijavljeni i oni koji su „samo“ povređeni ili  su bili sa reprezentacijama svojih zemalja.

Ove sezone odložene su čak 22 utakmice. zbog velikog broja pozitivnih igrača na koronavirus, ali i kao posledica brojnih povreda i odlaska igrača na Kupa afričkih nacija. Pojedini susreti su i dva puta pomerani.

Svi budući zahtevi klubova za odlaganje mečeva biće analizirani od slučaja do slučaja, a Liga će u donošenju odluke uzeti u obzir brojne faktore: da li je klub u stanju da izvede kvalitetan tim, da li su pripreme za utakmicu moguće u limitiranim uslovima i koliko korona utiče na ceo tim. Pri čemu će biti tražena i procena lekara specijaliste.

Inače, nošenje maski u zatvorenim prostorijama, fizička distanca, testiranje i skraćeno lečenje ostaju na snazi najkasnije do 28. februara. S tim da za ulazak na stadione neće biti neophodne kovid propusnice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari