Bufon o Vlahoviću: Velika "devetka" 1EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Legendarni golman Juventusa oduševljen što su torinski crno-beli doveli srpskog centarfora.

Reč Đanluiđija Bufona ima težinu u celom fudbalskom svetu, a pogotovo među navijačima najtrofejnijeg kluba Italije, čiji je gol dugo uspešno i dugo čuvao. Zato je njegovo viđenje transfera Dušana Vlahovića iz napada u Forentine pod skute Stare dame muzika za uši tifoza Bjankonera ali i uprave, koja je za 22-godišnjeg golgetera iz Beograda izdvojila hrpu novca.

„Juventus je prošao kroz momenat dezorijentacije, a sada je na pravom putu. Dušan Vlahović je najlepši, najveći i svakako potpis koji je izazvao najveće iznenađenje. Uz Halanda i Mbapea, najbolji je mladi igrač na svetu. On poseduje nešto drugačije, vidi se prisustvo velike devetke. A onda i evolucija – u moje vreme nije bilo igrača od 190 centimetara sa takvom dinamikom“, rekao je za italijansku Gazzetu delo Sport jedan od najvećih golmana u istoriji italijanskog fudbala.

Osvajač brojnih trofeja, sa dugovečnom karijerom, nada se da će njegovi crno-beli uspeti da zadrže Paula Dibalu.

„Ako Paulo odluči da ostane, napraviće sjajnu stvar. Da se ja pitam, uradio bih to i odrekao bih se nekih finansijskih benefita, ali samo ukoliko bi se osećao cenjenim. Da sam Juve, mogućnost da imam Dibalu i Vlahovića bi me zagolicala.“, zaključio je čuveni Bufon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari