Federer ponosan na Nadala 1EPA-EFE/NIC BOTHMA

Švajcarski teniser oduševljen uspehom Španca, koji sada ima grend slem titulu više od njega i Novaka Đokovića.

Ne znamo da li bi se sa istom srdačnošću oglasio i da je Novak Đoković bio u prilici da odbrani primat na Australijan openu i danas postao jedini teniser sa 21. grend slem titula u trofejnoj kolekciji, ali jasno je da je istorijski uspeh Rafaela Nadala veoma obradovao večitog rivala ove dvojice – Rodžera Federera.

„Kakav meč. Mom prijatelju i velikom rivalu Rafaelu Nadalu čestitke od srca na tome što je postao prvi čovek sa 21 osvojenim grend slemom. Pre nekoliko meseci smo se šalili da smo obojica na štakama. Predivno. Nikada ne potcenjujte velikog šampiona. Tvoja neverovatna radna etika, posvećenost i borbeni duh su inspiracija za mene i za bezbroj drugih širom sveta“, napisao je na društvenim mrežema legendarni Švajcarac, koji je pre Španca i Srbina osvojio 20 turnira „velike četvorke“.

Veći deo teniskog sveta sumnja da će se Federer ikada više vratiti profesionalnom tenisu, mada povredama i godinama izmoreni „reketaš“ nije objavio odlazak u sportsku penziju, a njemu samom je drago što je deo najneverovatnije trojke „belog sporta“. Uz potenciranje Nadalovih i svojih zasluga za to što je muški tenis poslednjih deceniju i po toliko dobio na popularnosti.

„Ponosan sam što delim ovu eru sa tobom i čast mi je što sam imao ulogu da te guram da osvojim što više. Kao što si i ti to činio za mene u ovih 18 godina. Siguran sam da je još dostignuća pred tobom, ali sada uživaj u ovom“, napisao je Federer na instagramu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari