Del Pjero o Vlahoviću: Ima neverovatne kvalitete 1EFE/MAURIZIO DEGL'INNOCENTI

Legenda italijanske reprezentacije i Juventusa ima samo reči hvale za najskuplje plaćenog evropskog fudbalera u zimskom prelaznom roku.

„Juventus je navikao sa godinama da dominira igrom i protivnike natera da šanse traže iz kontri. U poslednje vreme to nije bio slučaj. To bi trebalo da se promeni sada kada je Vlahović tu. Dušan će Juventusu sad doneti dubinu, ima neverovatne kvalitete i boriće se za svaku loptu“, izjavio je Alesandro del Pjero pojačanju njegovih crno-belih iz Torina.

Osvajač brojnih trofeja u karijeri uporedio je 22-godišnjeg novajliju iz Fiorentine, plaćenog 81.600.000 evra, sa budućim saigračima jednog od dvojice najefikasnijih fudbelera Serije A na polusezoni.

“Vlahović ima veću sposobnost da zadrži loptu od Alvara Morate, što će Juventusu dati mogućnost da diše. Ako bude nastavio da radi ono što je u Fjorentini, garantovaće Juventusu mnogo golova. Da li mogu Vlahović, Morata i Paulo Dibala zajedno? Ne bih baš koristio njih trojicu istovremeno, sačekao bih“.

Slavni vezista razume koliki je pritisak na treneru Masimilijanu Alegriju da uklopi Vlahovića u tim i sistem igre.

“Maks je našao balans u prvom delu prvenstva, sada će moći da stvara više šansi i ponovo će se Juventusove utakmice gledati sa mnogo entuzijazma. Sada se šanse da odu u Ligu šampiona značajno povećavaju, a postaje i obaveza“, smatra Del Pjero.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari