Umesto na odmor, Mitrović otišao u Stokholm 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Napadač Fulama još jednom pokazao koliko voli što igra za reprezentaciju Srbije.

Da je neko drugi promašio jedanaesterac u odlučujućoj penal seriji protiv Škotske i ostavio fudbalsku selekciju Srbije bez, decenijama čekanog, plasmana na prošlogodišnje prvenstvo Evrope sigurno bi mu to spočitovano dok ne prestane da diše, ali ne i Aleksandru Mitoviću.

Ne samo zato što je naš najefikasniji reprezenativac svih vremena već zbog toga što od prvog dana izgara u državnom dresu kao da mu je svaki meč zadnji, bez obzira na ime protivnika, karakter utakmice, trenutni rezultat, njegovu klupsku formu…

Da mu je zaista čast što brani boje svoje zemlje, odnosno da izjave tog tipa ne daje reda radi, pokazao je i njegov poslednji gest. Kako ima višak žutih kartona i nema pravo da zauzme svoje mesto u napadu na sutrašnjem meču sa Švedskom, mogao je da se oprosti od kolega i ode na mkni godišnji odmor sa porodicom, ali je on izabrao da otputuje sa njiima u Stokholm.

I ne samo to, treniraće s njima kao da će biti u protokolu meča trećeg kola aktuelne LIge nacija. U želji da ostane deo kolektiva, bodri ih na važnom gostovanju i ostane u radnim ritmu pred revanš sa Slovenijom, 12. juna u toj bivšoj jugoslovenskoj republici.

Neverovatni napadač ima samo 27 godina, ali je već dao 45 pogodaka u 72 utakmice za Orlove. Poslednji, sa kapitenskom trakom oko ruke, postigao je na meču protiv Slovenije u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari