Prekinut meč između Partizana i Cedevite zbog nereda navijača 1Foto: Starsport

Košarkaši Cedevite pobedili su večeras u Beogradu Partizan sa 76:71 (17:18, 25:12, 18:24, 16:17) u derbi utakmici 12. kola ABA lige.

Utakmicu je obeležio incident u samoj završnici, posle koje je usledila pauza više od 20 minuta i intervencije žandarmerije.

Meč u punoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ rešen je u neizvesnoj i uzbudljivoj završnici, a odlučujuće poene za trijumf Cedevite postigao je bivši igrač crno-belih Edo Murić na 19 sekundi pre kraja kada je „iz ugla“ pogodio za tri poena.

Derbi utakmica 12. kola ABA lige izmedju košarkaša Partizana i Cedevite prekinuta je večeras zbog nereda navijača u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Na 20 sekundi do kraja utakmice, pri vodjstvu Cedevite od 74:68, tokom tajm-auta Partizana, Andrija Stipanović pogodjen je nepoznatim predmetom sa tribine.

Posle pritužbi s klupe Cedevite, sudijska trojka Saša Pukl, Sašo Petek i Milan Nedović napustila je teren hale „Aleksandar Nikolić“, dok je ceo tim gostiju sedeo na klupi.

Glavni sudija, Pukl, zatražio je da se deo tribine odakle je pogodjen Stipanović isprazni, pa je nakon više od 20 minuta pauze meč nastavljen.

Po nastavku meča, Markus Pejdž je brzom trojkom smanjio zaostatak, ali je Kobs sa linije za slobodna bacanja rešio susret.

Posle izjednačene prve četvrtine, Cedevita je u drugoj deonici u potpunosti preuzeo inicijativu i stekao dvocifrenu prednost. Crno-beli su u trećoj i četvrtoj deonici u par navrata dolazili na poen zaostatka, ali više od toga nije uspeo, pre svega zbog lošeg procenta šuta za tri poena (6/32), ali i loše realizacije slobodnih bacanja.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džejkob Pulen sa 19 poena, dok je Džastin Kobs ubacio 15, a Murić je dodao 13.

U ekipi Partizana istakao se Džok Lendejl sa „dabl-dabl“ učinkom od 12 poena i 10 skokova, dok je Novica Veličković imao 12 poena i šest uhvaćenih lopti.

Cedevita je ovim trijumfom načinila veliku iskorak ka plej-ofu, pošto je sada treća sa osam pobeda i četiri poraza, dok je Partizan peti sa po šest trijumfa i poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari