ABA: Zvezda deklasirala Mornar 1Foto: STARSPORT

U prvoj utakmici plej-ofa ABA lige košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Mornar sa 91:63.

Pitanje pobednika se nijednog momenta nije dovodilo u pitanje, katastrofalna igra spoljne linije gostuju iz Bara, a pre svega najboljeg igrača Nidama koji je u prvoj četvrtini šutirao 1/10, kumovali su ubedljivoj pobedi Zvezde, mada bi pre svega trebalo u prvi plan istaći sjajnu igru domaće ekipe i Džejmsa Feldina koji kao da ulazi u formu od koje strepe svi protivnički igrači na „Starom kontinentu“.

Šut gostiju za tri poena u prvoj četvrtini bio je užasavajućih 0/8, a sa druge strane pogađali su Ročesti, Antić, Bjelica i Feldin, pa je prednost Zvezde konstantno rasla, sve do „plus 28“ u nekoliko navrata.

Sa druge strane Zvezda je pogodila 14 trojki, Feldin je „upisao“ 23 poena, a pratio ga je Milko Bjelica sa 17, pa ni ne čudi što je na kraju bilo 91:63.

U narednoj utakmici u Baru, srpski šampion će pokušati da „zatvori“ seriju, s obzirom na to da je za klasu bolji protivnik, mada će Alimpijevićevim izabranicima problem praviti raspored utakmica u Evroligi koji praktično „seče“ seriju ABA lige, ali prema prikazanim igrama Zvezde u poslednje vreme, ta činjenica ne bi trebala da je previše omete do popularne „metle“ u polufinalnoj seriji plej-ofa regionalne lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari