ABA: Zvezda povela protiv Partizana u seriji 1Foto: FoNet/ ABA/ KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej ofa ABA lige protiv svog „večitog“ rivala, ekipe Partizana, slavivši u prvom meču 106:101 u prepunoj dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Jedan od najboljih mečeva u evropskoj košarci ove sezone je pripao domaćoj ekipi tek posle produžetka, pošto je nakon 40 minuta igre bilo 85:85.

Sve ono što krasi ovu igru videli smo u „večitom derbiju“, sjajne poteze, šuteve, preokrete na obe strane, ali je u samom finišu produžetka Crvena zvezda poenima Bilija Berona došla do važnog trijumfa.

Partizan je nešto slabije „ušao“ u utakmicu, u prvoj četvrtini su „crno-beli“ ubacili svega 11 poena, pa je Zvezda na „krilima“ Bilija Berona i Kej Si riversa došla do dvocifrene prednosti (21:11).

Ipak, drugu četvrtinu Partizan počinje serijom 5:0, ali Zvezda ponovo dolazi do osetnije prednosti, no furiozan završetak poluvremena ekipi Partizana donosi minus od samo jednog poena na velikom odmoru 36:35.

U trećoj četvrtini Partizan je bio apsolutno bolji tim na parketu, raznovrsnom igrom u napadu i odličnom odbranom puleni Andree Trinkjerija su došli do dvocifrene prednosti, ali Zvezda nošena srpskim triom, Dejan Davidovac – Ognjen Dobrić – Filip Čović, prvo smanjuje razliku protivnika (na kraju trećeg perioda 63:60 za Partizan), a potom u četvrtoj četvrtini i donosi prednost svom timu, da bi Aleks Renfro i Novica Veličković trojkama poravnali rezultat, a zatim sjajni Vanja Marinković iz istog „oružja“ i doveo svoj tim do novog vođstva.

Ipak, Zvezda koševima Filipa Čovića dolazi do izjednačenja, a zatim se ulazi i u produžetak u kome smo videli najuzbudljivijih pet minuta košarke u Jadranskoj ligi ove godine.

Obe ekipe su se smenjivale u vođstvo, na jednoj starni su pogađali Filip Čović i Bili Beron, a na drugoj Aleks Renfro i Rade Zagorac, no odlučujući trenutak se dešava na 40 sekundi pre kraja kada po mišljenju sudija centar Partizana Đorđe Gagić pravi nameran faul nad Bilijem Beronom, a iz te situacije Zvezda izlazi sa pet postignutih poena.

Pokušavali su gosti da sustignu prednost protivnika i uđu i u drugi produžetak, ali je Bili Beron bio precizan sa linije slobodnih abcanja, te je svom timu doneo prednost u seriji.

Naredni meč ove serije se igra za nedelju dana, a tada će domaćin biti ekipa Partizana.

Serija se igra na dve pobede, a drugi polufinalni par čine Budućnost i Cedevita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari