Adetokumpo izborio majstoricu 1Foto: FoNet AP

Predvođen Janisom Adetokumpom, Milvoki je izborio majstoricu protiv Bostona savladavši Seltikse rezultatom 97:86.

Baksi su od početka susreta držali meč u svojim rukama a kada su rivali u poslednjoj četvrtini zapretili preokretom, smanjivši razliku na jedan posed, grčki reprezentativac, koji je u prethodnoj utakmici uputio samo deset šuteva, odbio je nalet rivala. Dvadesettrogodišnji košarkaš završio je susret sa 31 košem, 14 skokova i četiri asistencije i sada se našao u društvu retkih igrača u istoriji lige koji su u plej-ofu imali ovakve brojke.

– Ovo je velika pobeda za naš napredak kao tima. Prošle godine bili smo u istoj situaciji protiv Toronta i nismo uspeli da dobijemo šestu utakmicu. Imamo veliku priliku ispred sebe – kazao je Adetokumpo.

On je najveću podršku imao u Krisu Midltonu koji je ubacio 16 poena uz besprekoran šut iz igre (7 od 8), kao i Malkolmu Brogdonu, koji je dodao isti broj koševa.

– Tim je odradio sjajan posao za mene. Bio sam u situaciji da skačem i nalazim rešenja u tranziciji. Pokušavao sam da postignem važne poene i budem agresivan, i u tome sam uspeo večeras – dodao je mladi košarkaš.

Milvoki je odigrao čvrstu odbranu ne dozvolivši Bostonu da nađe napadački ritam. Na kraju u ekipi Breda Stivensa najefikasniji bio je ‘ruki’ Džejson Tejtum sa 22 poena, tri skoka i asistencije.

– Kad god smo igrali bez energije, nije bilo dobro… Kad god je neki igrač držao loptu duže od dve sekunde, bilo je to loše po nas. Ušli smo u seriju od polovine treće do polovine četvrte četvrtine. Lopta se kretala. I onda smo stali… Njihova brzina i snaga je svakako uticala na nas, celo veče su lakše od nas dolazili do lopte – kazao je trener Bostona Stivens nakon susreta.

Odlučujući meč dva tima igra se u noći između subote i nedelje u Bostonu, gde Milvoki do sada nije trijumfovao.

Kari se vraća protiv Nju Orleansa

Stef Kari mogao bi da zaigra u subotu u prvoj utakmici protiv Nju Orleansa. Plej Voriorsa odradio je u četvrtak prvi put ceo trening od kada je otišao na prinudnu pauzu pre mesec dana zbog povrede kolena, propustivši 14 utakmica. Trener Voriorsa Stiv Ker rekao je da je optimističan povodom Karijevog povratka. „Treba da vidimo kako će njegovo telo reagovati. Odradiće sutra još jedan trening. Potrebno mu je da veže nekoliko dobrih dana. Ali za sada sve izgleda dobro“, objasnio je Ker.

Sudije oštetile Indijanu

Zvaničnici NBA lige saopštili su da je blokada Lebrona Džejmsa, u završnici meča između Klivlenda i Indijane, bila nevažeća. Manje od dve sekunde pre kraja, pri nerešenom rezultatu 95:95, Kralj je udario rampu Oladipu, ali je naknadno utvrđeno da je lopta bila u silaznoj putanji te da je koš trebalo da bude priznat. Nakon ove blokade Džejms je postigao trojku kojom je doneo prednost Klivlendu od 3:2 u seriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari