Ako ne može Vlahović, može Mitrović 1Foto: Srđan Stevanović /Starsport

Označili su u Juventusu dovođenje Dušana Vlahovića kao apsolutni prioritet u naredna dva prelazna roka, međutim, svesni konkurencije koja će biti sve brojnija, u Torinu razmatraju opciju da u slučaju neuspeha dovedu Aleksandra Mitrovića.

U Fiorentini su jasni, ko hoće Vlahovića več na zimu moraće da iskešira minimum 70 miliona evra. Juventusu je to preskupa cena; navodno su spremni da „ljubičastima“ ponude 50 miliona evropskih novčanica, što je preskroman iznos ako se ima u vidu da je Vlahović interesantan daleko bogatijim klubovima poput Totenhema, Arsenala…

Staroj dami je neophodan golgeter, neko ko u kontinuitetu postiže golove, a s obzirom na to da je na evropskom tržištu malo takvih igrača u ponudi, crno-beli razmatraju opciju prema kojoj bi alternacija za Vlahovića mogao da bude Aleksandar Mitrović.

Tutosport čak piše da su kontakt između dve strane već uspostavljeni, doduše oni neformalni.

Senzacionalna forma u kojoj se nalazi Mitrogol je privukla interesovanje Viljareala, a sada i Stare dame. Dao je 21 gol na 18 mečeva u Čempionšipu, bio prvi strelac Srbije u kvalifikacijama za Mundijal i postigao gol u Lisabonu vredan plasmana u Katar. Neosporno je da je Mitrović garancija golova, a to je ono što je Juventusu najpotrebnije.

Tutosport piše da je Juventusov direktor Federiko Čerubini ostao dan duže u Londonu posle gostovanja Čelsiju i da je jedan od razloga za to Aleksandar Mitrović.

Raspitivao se uživo o njegovom statusu, planovima i uslovima pod kojima bi mogao da promeni sredinu.

Razgovarao je i o odlascima Arona Remzija i Dejana Kuluševskog za koje postoji interesovanje na Ostrvu.

Prema određenim infromacijama iz ostrvskih medija, Mitrović je najplaćeniji igrač Čempionšipa sa ugovorom vrednim 100.000 funti nedeljno što je na godišnjem nivou preko 6.000.000 evra bruto. U Juventusu je to u rangu ugovora koje imaju Kjelini, Bernardeski, Danilo, Morata, Lokateli…

Čak i ako bi privoleo Mitrovića na selidbu u Torino, morao bi da nagovori Fulam. Obeštećenje sigurno ne bi bilo manje od 25.000.000 evra, a Fulamov adut je i igračev ugovor koji traje do 2026.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari