Alegri prvi trener s najmanje hiljadu bodova u Seriji A: Vlahović ima bolji golgeterski zamajac nego u godini rekorda 1Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Drugoplasirani Juventus kaska za vodećim Interom u italijanskom fudbalskom prvenstvu, a umalo da kod kuće ostane bez dva dragocena boda.

Protiv Frozinonea, koji će se do kraja grčevito boriti za opstanak, spasao ga je i pobedu mu doneo odbrambeni igrač Danijele Rugani pogotkom debelo u nadoknadi vremena.

I da je ostalo nerešeno, trener torinskih crno-belih Masimilijano Alegri bi postao prvi u istoriji Serije A (od sezone 1929/30) s najmanje 1.000 osvojenih bodova, a sada ih ima 1.002.

Vodeći i Kaljari (2008-10) i Milan (2010-14) ostvario je 301 pobedu, a bilo je 99 remija i 96 poraza.

Prva četiri gola na meču pala su u prvom poluvremenu.

Dušan Vlahović, Juventusov najbolji strelac i drugi najbolji u ligi (15 pogodaka), doveo je domaćina u vođstvo s 1:0 u 3. minutu, a u 32. minutu je poravnao rezultat.

Od početka godine on je najubojitiji u Seriji A s devet golova. U celoj prošloj godini dao je deset.

„Prolazno vreme“ za prva dva meseca mu je bolje nego u januaru i februaru 2021, u godini u kojoj je u dresu Fiorentine 33 puta zatresao mrežu, čime je izjednačio godišnji rekord italijanskog prvenstva u rukama portugalskog asa Kristijana Ronalda u Juventusu 2020. Tada je dao pet golova do 1. marta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari