Đorđević: Ljubomora Marka Pešića 1Foto: STARSPORT

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ocenio je da je otkaz koji je dobio u Bajernu uvreda za zdrav razum.

On smatra da je to posledica ličnog napada generalnog menadžera na njega, a samim tim i na trenersku profesiju.

U otvorenom obraćanju „prijateljima košarke“, Đorđević se pre svega zahvalio igračima, saradnicima i publici za posvećenost ove sezone što je rezultiralo osvajanjem Kupa Nemačke (prvi trofej posle 50 godina), polufinalom Evrokupa (najbolji rezultat ikada) i prvo mesto u Bundesligi u kojoj klub dominira od početka. Đorđević dalje navodi da mu je generalni menadžer kluba (Marko Pešić) saopštio da je „suspendovan“ sa mesta šefa stručnog štaba, a kao razlog naveo nedostatak komunikacije s njim.

„Najveći razlog zašto smo ove sezone imali uspeh je zapravo to što menadžment nije bio uključen u svakodnevnu rutinu tima. Tim je konačno imao spokojstvo, mirnoću i jako zajedništvo, bez čega je nemoguće osvajati trofeje. Tako snažna kohezija između tima i stručnog stafa vodila je do najvećih klupskih rezultata, uprkos neshvatljivoj ljubomori dela menadžmenta koji nije mogao da se pomiri sa osećajem da se nalazi u senci. Bajern Minhen bi trebalo da bude iznad ovakvih manira, gde se dopušta lični napad i direktno poništavanje napornog rada mnogih ljudi, a ne samo trenera. Pored toga što je ovo uvreda za zdrav razum, ovaj žestok napad nije usmeren samo na mene lično, već i na profesiju košarkaškog trenera“, tvrdi Đorđević.

On se lično zahvalio predsedniku Bajerna Uliju Henesu koji je nekoliko dana pre njegove ‘suspenzije’ sa mesta trenera javno izrazio zadovoljstvo zbog „najbolje sezone u istoriji KK Bajern“.

Na kraju Đorđević ističe da, znajući to i znajući da je najveći i najvažniji posao trenera da ostavi tim/klub boljim nego što ga je zatekao, smatram da je sam sasvim ispunio tu misiju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari