Aleksandar Pešić razume proteste Čukaričkog: Bio bih i gori 1EPA-EFE/Robert Hegedus

Nekadašnji centarfor Crvene zvezde prekinuo snove fudbalera Čukaričkog o istorijskom bodu na međunarodnoj sceni.

Ferencvaroš nije bio bolji protiv Čukaričkog ali je sjajnim golom Aleksandra Pešića u dubokoj nadoknadi vremena došao do važnog trijumfa (1:2) u borbi za drugo mesto u grupnoj fazi Lige konferencija.

Trijumfom nad belo-crnima pobegao je Ferencvaroš tri boda Genku na drugom mestu Grupe F i u poslednjem kolu ugostiće Fiorentinu sa šansama da čak grupnu fazu završi kao lider (ljubičasti beže dva boda).

Aleksandar Pešić je u Leskovcu omogućio saigračima da sami budu režiseri svog opstanka na međunarodnoj sceni, međutim, poznat po tome što je vrlo kritički nastrojen prema drugima, realno je sagledao i svoju partiju u meču sa Čukaričkim.

– Nisam zadovoljan. Ali, to su napadači, postigneš gol i postaneš heroj. Da sam promašio pričalo bi se drugačije. Nisam se osećao najbolje pre meča. Što se tiče meča sa Fjorentinom dovoljan nam je bod, a poznajući Mistera igraćemo na pobedu. Tako je najbolje ako želimo da prođemo u nokaut fazu – poručio je Pešić u razgovoru za Arena Sport televiziju.

Srpski napadač pohvalio je igru Čukaričkog, koji je i u Budimpešti bio sasvim korektan, uprkos porazu (3:1).

– Igraju lep fudbal, veliki napredak se vidi u igri. Mislim da smo imali više sreće, nismo dobro ušli u utakmicu. Čukarički nam nije dao, mi nismo dobro stajali na terenu – iksren je iskusni napadač.

U taboru Čukaričkog silno su protestovali nakon gola Aleksandra Pešića, smatrajući da je njegovoj egzekuciji prethodio faul nad Luterom Singom.

Rođeni Nišlija ima razumevanja za predstavnike Čukaričkog, a s obzirom na temperament, ubeđen je da bi njegova rekacija u pomenutoj situaciji bila još žustrija.

– Kad se izgubi ovako utakmica, svi su nervozni, razumem ih, jer bih možda bio još gori. Srećan sam, ali ih razumem, jer bih sto posto bio i gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari