Vlahović: Poludeo bih kada bih slušao glasine, Alegri može uvek da me izazove, Srbija mora bolje 1foto EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Dušan Vlahović poručio da je spreman da ostane u Juventusu, kao i da reprezentacija Srbije može da napravi dobar rezultat na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Dugo je bio kritikovan ove sezone zbog slabih partija i nedostatka golgeterskog učinka.

Doduše, povreda ga je osetno sputala u tome, kao i nešto sporiji povratak u formu.

Ipak, golom u derbiju sa Interom, Dušan Vlahović doživeo je da momentalno o njegovom načinu igre pričaju i pišu u superlativu.

U opširnom intervjuu za Gazetu delo Sport, srpski centarfor pričao je o tome kako se nosi sa pritiskom igranja za Juventus, kao i o tome kako je vaspitan i na koji je način doživeo plasman reprezentacije Srbije na Evropsko prvenstvo.

– Nije me sekiralo to što nisam postizao golove, ne dozvoljavam da to utiče na mene. Znamo da smo snažni, remi protiv favorita za titulu samo nam to potvrđuje. Skudeto? Prioritet je povratak u Ligu šampiona, a za ostalo ćemo videti. Svaki igrač ima snove i ciljeve, kako lične, tako i timske. Želim da pomognem timu više i zbog toga radim svaki dan. Ako želiš da postaneš top igrač, moraš da neutrališeš svoje mane. Da li je utakmica protiv Intera moja najbolja? Mogu još bolje – uveren je Vlahović u svoje golgeterske sposobnosti.

Letos se dugo pričalo o tome da bi Srbin mogao karijeru da nastavi na Ostrvu. Čelsi je dugo bio zainteresovan, baš kao i Arsenal.

– Transfer glasine mo ne odvlače pažnju, za mene je leto bilo kao i svako drugo. Uvek sam fokusiran na Juventus i želeo sam da ostanem. Izolovao sam se od toga razmišljajući samo o terenu. Kada bismo slušali sve glasine, poludeli bismo. Hvala navijačima koji su uvek prisutni, lepo je znati da su na tvojoj strani i ja želim da im uzvratim najboljim igrama.

Razlozi za prevremeni odlazak odnosili su se na to da je sa 7.000.000 evra neto godišnje najplaćeniji fudbaler Juventusa i da u tom smislu poprilično opterećuje funkcionisanje kluba na finansijskom polju.

Vlahović ima ugovor na još dve i po godine sa Starom damom i uopšte ne razmišlja o promeni fudbalske sredine.

– Imam još dve i po godine ugovora. Srećan sam što sam ovde i nigde ne žurim. Ali moj agent i sportski direktor Đuntoli već razgovaraju – potvrdio je Vlahović priče da su u toku pregovori u vezi sa njegovim novim ugovorom sa crno-belima iz Torina.

Rođeni Zemunac otkrio je da je u njegovoj porodici obrazovanje na prvom mestu i da kojim slučajem nije bio ekstremno talentovan za fudbal, verovanto bi se opredelio za studiranje medicine.

– Nakon osnove škole moja majka je htela da idem paralelno na dve staze – da igram fudbal, ali da pritom ne zapostavim školu. Pohađao sam školu koja te priprema za studije medicine, ali prestao sam nakon što sam došao u prvi tim (Partizana), jer bi to bilo vrlo zahtevno. Upisao sam normalnu školu kako bih tu završio srednju školu.

Prva sportka ljubav za Vlahovića bila je košarke, fudbalom se inficirao zbog drugara iz kraja.

– Kada sam imao pet godina igrao sam košarku, ali svi moji drugovi iz kraja igrali su fudbal, tako da sam pitao majku da pređem na fudbal. Sklonili su nam koš u Kontinasi, ali Alegri zna da sam spreman i da može da me izazove u svako doba dana. Uvek je zadovoljstvo igrati protiv njega jer ima pobednički mentalitet koji može da prenese na vas. Uvek želi da pobedi, kao i ja. On je trener pobednik, imati takvog čoveka na klupi nam zaista pomaže.

Nedavno je bio svedok plasmana reprezentacije Srbije na Evropsko prvenstvo, što je rezultat koji naša država nije napravila u poslednje 23 godine.

– Tokom Svetskog prvenstva nisam bio dobro, sada smo se, nakon 23 godine pauze kvalifikovali na Evropsko prvenstvo i ispisali novu stranicu istorije srpskog fudbala. Ali nisam zadovoljan. Imamo dobar tim i možemo da uradimo nešto značajno. Milinković Savić? Pitao sam ga samo da li je srećan u Saudijskoj Arabiji. Ja u Arabiji? Ponosan sam što igram za jedan od najvećih klubova na svetu. Trenutno vidim sebe samo ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari