Američka kongresmenka udarila na SAD zbog Đokovića 1EPA-EFE/JUSTIN LANE

Bez obzira što je sve jasnije da osvajač 21. grend slem titule ne može na US open, ne stišava se bura zbog toga.

Da hoće, organizatori Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država bi tražili medicinsko izuzeće za Novaka Đokovića i tako mu možda omogućili da uđe u zemlju, iako kao stranac nevakcinisan protiv korona virusa nema pravo na to. Međutim, čelnici US opena nisu voljni da se zauzmu za Srbina, koji je izabrao drugačiji način borbe sa pandemijom kovida 19.

Takav stav vodećih ljudi grend slem turnira u Njujorku nailazi na brojne kritike njihovih sunarodnika, raznih profesija i profila, a poslednja je podršku aktuelnom šampionu Vimbldona pružila članica Kongresa iz Njujorka, Klaudija Teni.

„Ovo je apsolutno odluka vredna prezira“, napisala je političarka, reagujući na tvit u kom se govori o zabrani Đokoviću da igra na poslednjem GS sezone.

Prethodno se postom na istu temu oglasila tamošnja voditeljka TV Foks, Rejčel Kampos-Dafi, upirući prstom u američkog predsednika Džoa Bajdena.

„Ovo je nablesavija stvar ikad! Može li neko da trgne uspavanog Džoa iz dremeža i kaže mu da je pandemija završena?“, poručila je ona.

Ovogodišnji US open počinje 29. avgusta i završava se 11. septembra, a ukoliko se ne desi čudo i Đoković u zadnji čas ne dobije poziv da učestvuje to će btii drugi turnir najviše kategorije koji je propustio zbog odbijanja da primi neku od vakcina, odnosno restriktivne politike pojedinih država, jer posle oduzimanja medicinskog izuzeća nije imao pristup ni omiljenom mu Australijen openu.

Tridesetpetogodišnji teniser tri puta je bio šampion turnira u Njujorku i devet puta takmičenja u Melburnu. Ove sezone je odbranio tron na Vimbldonu i stigao do četvrtfinala Rolan Garosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari