Anderson pobedio Đokovića 1Foto:EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je od Kevina Andersona u tri seta u meču drugog dana Lejver kupa u Čikagu.

Treći igrač sveta izgubio je rezultatom 1:2 (7:6 (5), 5:7, 10:6). Iako ostvarena na egzibicionom turniru, ova pobeda će sigurno značiti Južnoafrikancu, s obzirom da je samo još jedno, i to davno, dobio duel sa osvajačem 14 grend slem titula.

Pošto nijedan teniser nije uspeo da uzme gem na protivnikov servis, Anderson je prvi set dobio u taj-brejku. U drugom setu Đoković je uspeo u 11. gemu da iskoristi brejk loptu, a potom na svom servisu je potvrdio brejk i tako izjednačio na 1:1. Treći set igrao se na poene do deset i Anderson je bio bolji i sa 10:6 i tako slavio u ovom egzibicionom meču. Našem teniseru nije pomogao ni Rodžer Federer, koji je na ovom meču „menjao“ (neuspešno) Noletovog trenera Marjana Vajdu, pokušavajući da Đokoviću objasni šta treba da igra protiv Andersona. Zabavljali su se i njih dvojica, još više publika u Čikagu što je i osnovni cilj ovog turnira, a najzadovoljniji je bio Anderson koji se sa Đokovićem do sada sastao osam puta (poslednji put u finalu Vimbldona ove godine) i u Čikagu je ostvario tek drugi trijumf. Prethodno je slavio pre tačno jedne decenije, u njihovom prvom meču na mastersu u Majamiju.

Jedan od osnivača Lejver kupa, Švajcarac Rodžer Federer savladao je Nika Kirjosa – 2:0 (6:3, 6:2), dok je Nemac Aleksandar Zverev bio bolji od Amerikanca DŽona Iznera – 2:1 (3:6, 7:6 (8), 10:7). Dubl Sok/Kirjos porazio je Gofana i Dimitrova, pa je tako tim „Sveta“ smanjio prednost „Evrope“ na 5:7.

Trećeg, poslednjeg dana takmičenja, na prelazu između nedelje i ponedeljka po srednjeevropskom vremenu, igraju se odlučujući mečevi. Na programu su singlovi Federer – Izner, Zverev – Anderson, Đoković – Kirjos, kao i dubl u kojem će se sastati Federer i Zverev protiv Iznera i Soka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari