"Moramo da naučimo da 'patimo'": Andrea Trinkijeri za SK pred meč Partizana i Žalgirisa u Areni 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri govorio je samo u superlativima o Partizanu pred duel koji će ta dva tima odigrati u Areni. Željka Obradovića nazvao je najboljim trenerom u Evropi, dok je za bivšeg stratega crno-belih kapiten Kevin Panter jedinstven tip igrača – poput nekadašnjeg tandema Efesa Vasilije Micić – Šejn Larkin.

Partizan i Žalgiris sastaju se u okviru 23. kola Evrolige u petak od 20.30, uz direktan prenos na SK1 – koji će biti propraćen studijskim emisijama, kao i pres konfrencijom nakon utakmice.

„Partizan je izuzetan tim, a Željko je najbolji trener. Hala će biti puna navijača, obožavam da gostujem u Beogradu – to niko ne može da mi oduzme. Uvek sam radostan kada vidim ljude koje poznajem, kao i igrače crno-belih. Gostovanje Partizanu je poput onog u Žalgirio areni – nezaboravno iskustvo. Znamo da će biti teško, Partizan je veoma kvalitetan“, rekao je Trinkijeri i dodao:

„Domaćin će biti usredsređen i igrati svoju najbolju košarku, a mi nećemo moći u potpunosti to da neutrališemo – moramo da naučimo da ‘patimo’ (košarkaški rečeno). To je sastavni deo utakmice koja nas očekuje. Teško je, ali pobeda će biti vredna nagrada. Ne znam šta da očekujem, ali sam siguran da ću uživati u svakom trenutku“.

Šta je Trinkijeri rekao o Panteru, čitajte u tekstu koji je objavio Sport klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari