Antić zamenio trenersku za optuženičku klupu 1Dragan Antić Foto: STARSPORT

Posle izricana najnovije kazne od petnaest meseci zabrane obavljanja svih funkcija u fudbalu i dodatne novčane globe od milion dinara od strane Disciplinske komisije FSS, zbog izjava u medijima o navodnom nameštanju „20-30 utakmica u Super ligi Srbije“, predsednik i trener Dinama iz Vranja Dragan Antić i dalje je u centru pažnje.

Protiv njega advokat Vladimir Bojović Višem tužilaštvu u Vranju podneo je keivičnu prijavu iz člana 344 KZRS, zbog navodne sumnje da je u poluvremenu utakmice Dinamo – Spartak (2:1,0:1) u svlačionici tukao igrača Dinama Luku Ratkovića. Prijava je upućena i nadležnim organima FSS koji su saopštili da pre donošenja odluke Antić ima rok do 28.juna da da svoje vidjenje incidenta. Ukoliko se dokažu tvrdnje iz prijave zakon za ovo delo predvidja kaznu zatvora od šest meseci do pet godina.

Preko advokata Ivana Ninića, tužbe za klevetu ranije su podneli predsednik Radničkog iz Niša Ivica Tončev, a po istom osnovu i nardni poslanik SPS i funkcioner FSS Novica Tončev, kao i direktor Radnika iz Surdulice Stanislav Tončev. U fazi predistražnih radnji je i Krivična prijava advokata Ninića vezana za izjavu Antića o „nameštanju superligaških utakmica“.

Uprkos tome Antić je pre nekoliko dana izjavio „da su svi dugovi kluba izmireni, kao i da stižu nova pojačanja“.

Rukovodstvo kluba Upravni odbor i Skupština Dinama u javnim saopštenjima „demantovali su bilo kakvu krivicu Antića“.

Dragan Antić se javno deklarisao kao član SNS u više navrata izražavajući zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću za podršku vranjskom klubu iznoseći pritom optužbe na račun pojedinih gradskih funkcionera iz redova SNS.

U protekloj sezoni u više navrata je disciplinski i novčano kažnjavan od strane FSS.

Dinamo je u debitantskoj sezoni u Super ligi Srbije nakon baraž utakmica sa Indjijom ispao i takmičiće se u Prvoj ligi Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari