Arunović i Mikec najbolji u prošloj godini: Nije bilo ni trunke dileme 1Foto: Streljacki savez Srbije

Streljački savez Srbije nagradio iskusne i trofejne reprezentativce.

Zorana Arunović je laureat zahvaljujući bronzanoj medalji u gađanju vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Kairu, srebrnom odličju sa šampionata Evrope u Hamaru i činjenici da je jedina iz svoje zemlje ispunila kvotu za učešće na Olimpijskim igrama u parizu 2024.

„Osvajanjem kvote ispunila sam glavni cilj u prošloj godini, i moram da budem zadovoljna, a sem svetske bronze i olimpijske kvote bilo je još vrednih rezultata, kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji. Ova godina će biti puna izazova, jer pred nama su SP, EP, Svetski kupovi. Na svakom turniru ću ciljati zlato“, izjavila je Arunovićeva povodom nagrađivanja.

Damir Mikec je čak deveti put uzastopno proglašen za najboljeg strelca godine u Srbiji. Pošto ju je završio na prvom mestu svetske rang liste u konkurenciji vazdušni pištolj, kao svetski prvak u gađanju MK pištoljem i trećeplasirani na Starom kontinentu.

„Deveti put uzastopno, a deseti put ukupno sam proglašen za najboljeg strelca Srbije, a svakom trofeju se radujem kao da je prvi, jer ovo priznanje potvrđuje da sam na pravom putu. Prošla godina je bila izvanredna, osvojio sam petnaest medalja na najvećim svetskim takmičenjima. Nisam osvojio olimpijsku kvotu za Pariz, ali nešto treba ostaviti i za sledeću godinu“, poručio je Mikec, preneo je SSS.

Za najboljeg stručnjaka izabran je Damirov rođeni brat i lični trener Goran Mikec. Najbolji klub je „Čika Mata“ iz Kragujevca. U sva četiri slučaja radi se o dobitnicima (i) iz 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari