Atletičari ljuti zato što je Adem Ljajić proglašen za najboljeg sportistu Novog Pazara: Zaboravili ste bronzanog sa Evropskog prvenstva u atletici 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Igrač Novog Pazara Adem Ljajić (32), povratnik u srpski fudbal nakon inostrane karijere u Italiji i Turskoj, proglašen je za najboljeg sportistu u svom rodnom gradu, ali srpski atletičari smatraju da je priznanje zaslužio Elzan Bibić, bronzani u trci na 3.000 metara sa Evropskog prvenstva u atletici.

Od Ljajićevog dolaska u klub plavo-beli iz grada na Jošanici krenuli su ka vrhu tabele, trenutno se nadaju i plasmanu u Evropu narednog leta, pa je to, verovatno, bio glavni kriterijum da mu se dodeli nagrada, prenosi Mondo sport.

Međutim, bivši skakač uvis Dragutin Topić, objavio je komentar u kome je napisao da ako u Novom Pazaru ima boljih sportista od Elzana Bibića, onda on slabo poznaje sport.

Elzan Bibić
Elzan Bibić. Foto: EPA-EFE/Erdem Sahin

“Nekako sa setom moram da napišem sledeće: ovaj momak je najbolji atletičar Srbije, osvojio je medalju na prvenstvu Evrope za našu Srbiju, ali to mu nije dovoljno da bude najbolji sportista svog grada. Ima boljih, valjda… Ako je tako, svaka čast laureatima, Za mene si najbolji, no ja sam subjektivan, i slabo poznajem sport”, napisao je Topić.

Svoj komentar napisao je i sprinter Strahinja Jovančević, koji smatra da je “Elzan Bibić je predstavljao 2023. godine svoju zemlju i svoj grad u celom svetu na najbolji moguci nacin, a dotični fudbaler samo klupske boje na lokalnom nivou. Ne mogu ni da se porede“, napisao je Jovančević.

Trijatlonac Ognjen Stojanović je dodao: „Sport izdržljivosti, i discipline koje spadaju u to, su u Srbiji praktično nevidljive, kakvi god rezultati se postigli… Niti postoji neka kultura/tradicija (naš mentalitet nije baš pogodan za sport izdržljivosti) niti su javno mnjenje i mediji sposobni realno da sagledaju (tj totalno su neupućeni) i kada se postignu neki zapaženiji rezultati. Tako da ne čudi da fudbaler prosečnog nacionalnog ranga dobija nagradu ispred atletičara visokog internacionalnog ranga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari