Atletiko i Benfika idu dalje 1epa09827558 Ajax goalkeeper Andre Onana concedes the 0-1 by Darwin Nunez or SL Benfica (C) during the UEFA Champions League round of 16 soccer match between Ajax Amsterdam and Benfica Lisbon at the Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, Netherlands, 15 March 2022. EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Atletiko iz Madrida i Benfika novi su četvrtfinalisti Lige šampiona.

Madriđani su 1:0 pobedili Mančester junajted u gostima i tako posle remija u prvom meču (1:1) stekli kapitalnu prednost. Kako to obično biva na njihovim mečevima, trudili su se da maksimalno umrtve igru, a kad su u 41. minutu golom Renena Lodija poveli, zatvorili su sve prilaze svome golu i bez obzira na sve pokušaje domaćih zadržali vođstvo za plasman dalje.

Veliko razočarenje svojim navijačima priredio je favorizovani Ajaks koji je posle 2:2 u Lisabonu, izgubio od Benfike na svom terenu 0:1, golom Darvina Nunjeza u 77. minutu.

Džaba je bila sva terenska inicijativa Ajaksa i duplo veći posed, čak 16 udaraca ka golu, ali samo dva u okvir. Gosti su igrali strpljivo, čvrsto na sredini terena, čekali i dočekali svoju šansu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari