ATP neće doneti globalnu zabranu odigravanja mečeva 1Foto: Beta-AP

Indijan Vels saopštio je u ponedeljak da se turnir otkazuje zbog straha od širenja korona virusa, a ostali turniri neće pratiti taj primer.

Predsednik Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenci izjavio je da bi turniri koji su na programu posle Indijan Velsa, trebalo da se održe kako je i planirano, odnosno da neće doći do novih pomeranja u kalendaru.

Pojedini svetski mediji pisali su kako će doći i do otkazivanja turnira u Majamiju, Monte Karlu i Madridu, čak se „strahovalo“ i za Rolan Garos, ali oni će se održati po planu.

„Iako žalimo zbog otkazivanja mastersa u Indijan Velsu, kalendar ATP posle tog turnira ostaje nepromenjen“, rekao je Gaudenci.

„Svakodnevno pratimo situaciju, sarađujemo sa našim igračima i organizatorima turnira i razumemo sve mere koje se moraju da se preduzmu po preporuci lokalnih vlasti zbog javnog zdravlja. Posvećeni smo istraživanju svih opcija za organizovanje predstojećih turnira, jer su zdravlje i sigurnost igrača i svih ostalih zainteresovanih strana i dalje glavni prioritet“, zaključio je prvi čovek ATP.

Turnir Masters serije 1000 u Majamiju igraće se prema planiranom rasporedu, objavili su zvaničnici ovog takmičenja.

„Masters u Majamiju biće odigran kako je i planirano, od 23. marta do 5. aprila. Bezbednost ostaje glavni prioritet i zbog toga pratimo situaciju vezanu za korona virus na lokalnom, državnom i saveznom nivou u saradnji sa zdravstvenim organizacijama. Takođe, sarađujemo sa ATP i WTA kako bismo na najbolji način obezbedili sigurno okruženje za navijače, igrače i svo osoblje“, piše u saopštenju na zvaničnom Tviter profile turnira u Majamiju.

Titulu u Majamiju, zbog povrede, neće moći da brani Švajcarac Rodžer Federer. Novak Đoković ovaj turnir je osvajao u šest navrata, poslednji put 2016. godine.

Srbija nosilac na Dejvis kupu

Teniska reprezentacija Srbije smeštena je među nosioce za finalni turnir Dejvis kupa, uz Španiju (pobednika 2019), Kanadu (finalistu 2019), Francusku, Hrvatsku i SAD.

Tim Srbije je prošle sezone zaustavljen u četvrtfinalu od Rusije, ali je za naredno, ovogodišnje izdanje dobio specijalnu pozivnicu. Pored Srbije takvu čast je dobila i Francuska, a direktno su se na turnir u Madridu plasirali u polufinalisti iz 2019. – Španija, Kanada, Rusija i Velika Britanija. Ostale reprezentacije poređane su po zvaničnom rekingu zaključno sa 9. martom 2020. godine.

Kao i prethodne sezone, takmičenje će biti podeljeno na šest grupa po tri ekipe, a prolaz dalje će obezbediti sve prvoplasirane i po dve najbolje drugoplasirane. Žreb je na programu sutra od 17 časova, a turnir se igra od 23. do 29. novembra ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari