Bajern dočekuje Olimpijakos usred rezultatske krize i odlaska trenera 1Foto: FoNet/AP

Iako je Olimpijakos na svom stadionu izgubio od Bajerna (2:3), grčka ekipa veruje da može da večeras u Minhenu iskoristi to što je nemački tim proteklog vikenda ostao bez trenera (Niko Kovač podneo ostavku posle poraza od Ajntrahta -1:5).

Trener atinskog tima Pedro Martins smatra da će ova utakmica biti prekretnica za njegovu ekipu.

– Videli smo u Atini da možemo da im damo dva gola. Sada su u psihološki teškom trenutku i to je dobra prilika za nas. Nemamo drugog izbora osim da probamo da ih napadnemo i tamo odemo po sva tri boda – rekao je Martins.

Vršilac dužnosti trenera Bajerna Hans-Diter Flik izjavio je da su sada Grci favoriti, a da je njegov glavni zadatak da ponovo vrati mir u redove bavarske ekipe.

– Još uvek nisam stigao da pojedinačno pričam sa svakim igračem. Sa nekima jesam, sa nekima tek treba da razgovaram. Očigledno je da nisu svi igrači na istoj stranici, da su im misle negde drugde, a da tim zbog toga trpi. Moje je da im objasnim da tim ima odgovornost. Olimpijakos je sada u boljoj situaciji u odnosu na prvi meč. Naša jedina prednost je što već imamo devet bodova, pa smemo da dozvolimo sebi kiks. Iskreno, bitnije će mi biti zalaganje na terenu od konačnog rezultata – naglasio je Flik.

Real Madrid protiv Galatasaraja igra meč koji bi mogao da ga „zacementira“ na drugom mestu Grupe A. Trener Madriđana Zinedin Zidan tvrdi da klub nije ni smeo da dođe u situaciju da još uvek strepi za prolazak dalje.

– U Istanbulu smo pobedili 1:0, tako da nema opravdanja da isto ne uradimo na našem stadionu. Galatasaraj će ići na sve ili ništa jer bi u slučaju poraza izgubio sve šanse za drugo mesto. Zato moramo biti oprezni i ne smemo napraviti grešku – izjavio je Zidan.

Ključan meč za drugo mesto u Grupi C igra i Dinamo Zagreb protiv Šahtjora.

Na prvom meču u Ukrajini bilo je 2:2, pa bi eventualni pobednik ovog susreta bio u boljem položaju ako bi i obe ekipe ostale na istom broju bodova do kraja takmičenja po grupama. Najmanje neizvesna biće grupa D gde se očekuje da će Juventus i Atletiko Madrid ostvariti pobede kojima će i formalno biti rešene sve dileme koja dva tima prolaze dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari