Bajern i Gran Kanarija prijatno iznenadili u drugom kolu Evrolige 1Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU (arhiva)

Učinak Dejana Radonjića na početku mandata u Bajernu isključivo će biti vrednovan ostvarenim rezultatima.

Nakon titule u Nemačkoj prošle sezone, ekipa iz Bavarske vratila se u Evroligu, prvi put učestvujući u novom dvokružnom sistemu od 16 ekipa. Sastav skrojen ne baš po ukusu bivšeg trenera Crvene zvezde, već u skladu sa budžetom (oko 10 miliona evra) i afinitetima uprave, imaće prevashodni zadatak da u najelitnijem takmičenju dogura do borbe za prolazak u plej-of. Za tako nešto, Bajernu će biti neophodne pobede kod kuće. Posle uvodnog debakla od Efesa u Minhenu, puleni Radonjića, takođe kod kuće, iznenadili su Panatinaikos u drugom kolu (80:79). Bio je to prvi evroligaški trijumf šampiona Nemačke još od sezone 2014/15; iako u njemu doprinos srpskih igrača nije bio preveliki (Dangubić bez poena, Jović četiri, uz pet asistencija, Lučić 11 poena), asistencija Jovića ka Lučiću za na kraju konačnih 80:79 ispostavila se kao presudna.

– Veoma je važno za nas što smo uspeli da odigramo dijametralno suprotan meč u odnosu na duel sa Efesom. Imali smo mnogo bolju energiju i bili smo fokusirani na dešavanja na terenu do poslednjeg minuta utakmice. Ovo je svakako velika pobeda za nas i čestitao bih mojim igračima. Nadam se da ćemo nastaviti sa sličnim partijama u kojima ćemo rezultatski biti sve vreme u igri, igrajući poen po poen. Panatinaikos je svakako veliki tim, a Kit Lengford sjajan košarkaš – sumirao je utiske Radonjić posle trijumfa nad Panatinaikosom, koji je poslednjih sezone jedna od najlošijih gostujućih ekipa u Evroligi. Već u četvrtak, u prvom duplom programu, Bajern očekuje gostovanje Barseloni.

Barsa je posle debakla i bruke u Moskvi od CSKA na startu Evrolige, doživela još jedno razočarenje na Kanarskim ostrvima. U neizvesnoj završnici slavila je Gran Kanarija i tako samo dodatno ostavila upitnim nivo kompetitivnosti osetno izmenjenog i pojačanog sastava Barselone u takmičarskoj 2018/19. Barsa nije pobedila iako je za tri šutirala 43 odsto.

– Iako sam sve vreme imao osećaj da ćemo pobediti, ispostavilo se na kraju da nismo znali kako da privedemo utakmicu na željeni način. Jasno je da sa ovakvom odbranom mi nismo bili u prilici da slavimo u gostima. Moraćemo dobro i temeljno da izanaliziramo propuste u defanzivi. Uprkos svemu, imali smo mnogo prilika da završimo meč pobedom, ali ih nismo iskoristili. Igrali smo protiv atletski dobrog tima, koji je bio veoma agresivan, pogotovo u drugom poluvremenu. Dopustili smo im čak 30 poena iz kontranapada, što je bilo baš previše – istakao je Svetislav Pešić.

Rezultati 2. kola

Darušafaka – Budućnost                71:63

Gran Kanarija – Barselona             87:86

Bajern – Panatinaikos     80:79

Makabi – CSKA   86:89

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari