Banjaja dobio zeleno svetlo za Mizano 1Foto: EPA-EFE/ Juan Ignacio Roncoroni

Aktuelni šampion kraljevske klase Frančesko Banjaja dobio je dozvolu lekara da se nađe na stazi tokom predstojećeg trkačkog vikenda koji se vozi za Veliku nagradu San Marina.

Vozač Dukatija je doživeo težak udes u nedelju, na početku trke na stazi „Katalunja“, kada je zbačen sa svog Dukatija, a potom mu je preko nogu prešao Bred Binder. Italijan je srećom prošao bez preloma, ali sa nagnječenjima, zbog čega je pre dolaska na stazu „Marko Simončeli“ najavio da želi da pokuša da vozi. Da bi se to desilo morao je da prođe lekarske preglede, što je i učinio u četvrtak prepodne, piše Sport Klub.

Banjaja pred trku na domaćem terenu ima 50 bodova prednosti u odnosu na Horhea Martina iz Pramak Dukatija, a do kraja sezone je ostalo još devet trkačkih vikenda.

Peko će biti jedini predstavnik fabričkog Dukatija u Mizanu, pošto će njegov timski kolega Enea Bastijanini propustiti barem naredne tri trke zbog preloma šake i noge, zbog čega je podvrgnut dvema operacijama. Ipak, na 12. trci sezone će učestvovati i test vozač italijanskog tima Mikele Piro, u Arubinim bojama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari