Barak Bahar sprema iznenađenje za Siti, počinje novi štoper 1foto:Starsport

Sistem igre bi trebalo da bude isti, ali bi, na osnovu mogućih iznenađenja u startnoj postavi, način igre fudbalera Crvene zvezde na večerašnjem meču mogao da bude ipak osetno defanzivniji (21.00). Mančester siti će izvesno oduzeti loptu i zaigrati viktorije u jednom trenutku a za tako nešto crveno-belima će biti potrebno više defanzivno orijentisanih fudbalera u manevru.

Nagovestio je Barak Bahar na poslednjoj konferenciji da neće menjati sistem igre bez obzira što će Zvezda naspram sebe imati najbolji tim današnjice i aktuelnog osvajača Lige šampiona.

To bi trebalo da znači da će u poslednjoj liniji zaigrati sa trojicom štopera, dvojicom spoljnih i takođe dvojicom najisturenijih u sistemu 3-5-2.

Iako je Bahar od starta sezone dosta rotirao štopere malo ko je očekivao da će starter na ovosezonskom debiju u Ligi šampiona biit novajlija Naser Điga koji je nedavno pristigao iz Bazela.

Prema saznanjima srpskih izveštača iz Mančestera, Điga bi trebalo da dobije prednost u odnosu na Uroša Spajića, Nemanje Milunovića i Miloša Degeneka… Bahar je odlučan da rizikuje sa reprezentativcem Burkine Faso, koji je sa ekipom obavio tek nekoliko treninga s obzirom na to da je u Ljutice Bogdana stigao tek u smiraj prelaznog roka (završen 15. septembra).

Nije samo Điga iznenađenje u startnoj postavi. Mladi štoper zaigraće u poslednjoj liniji uz kapitena Aleksandra Dragovića i Milana Rodića dok će mesto desnog beka zauzeti Srđan Mijailović, tačnije igrača koji bi trebalo da pokriva kompletnu desnu stranu.

Iako po vokaciji zadnji vezni, od dolaska Baraka Bahara Mijailović je zaigrao na mestu desnog štopera u formaciji 3-5-2. Imao je i zadatke da se ponavlja po desnoj strani i time omogući Zvezdi širinu u napadu kada je Osman Bukari prodorima ulazio u sredinu terena, ali formacijski nije igrao kao desni spoljni.

Ipak, snaga i kvalitet Sitija ubedili su izraeslkog stručnjaka da večeras zaigra opreznije i na pomenutom mestu izađe sa Mijailovićem.

Na njega će se verovanto, u odsustvu povređenog Džeka Griliša, ustremiti mladi belgijski fudbaler, takođe nedavno pristigao Žeremi Doku.

Danas je u jučerašnjem tekstu pisao o evidentom padu u formi Olajnike i s tim u vezi, izveštači iz Mančestera najavljuju da će tandem u napadu činiti Bukari i Šerif Endijae, dok će u manevru pokušati da se nadmeću sa najboljim veznjacima današnjice Marko Stamenić i Hvan In Bom.

Ukoliko Bahar delimično iskoriguje formaciju i zaigra u sistemu 3-4-2-1 onda će Ivanić i Bukari biti iza Endijaea, sa zadacima da po bokovima pomažu Mijailoviću i Mitroviću.

Projektovani sastav: Glazer – Điga, Dragović, Rodić – Mijailović, Stamenić, Hvan, Mitrović – Ivanić, Bahar – Endijae.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari