Barsa čeka "načeti" CSKA 1Foto: EPA-EFE/ ENRIC FONTCUBERTA

CSKA je u padu forme; manjak kreativnosti i defanzivne čvrstine doveo je do toga da su „armejci“ na poslednjih pet evroligaških mečeva doživeli dva poraza i još u isto toliko navrata preokretima u poslednjoj deonici dolazili do trijumfa.

Ako se tome pridoda i prvi poraz u VTB ligi u poslednjem kolu na gostovanju Zenitu u Sankt Peterburgu, jasno je da će izabranici Dimitrisa Itudisa biti na velikom ispitu u Kataloniji. Barselona će sigurno želeti da se iskupi za nedavno preživljenu blamažu u tel Avivu protiv Makabija. Istovremeno, Budućnost će protiv Gran Kanarije biti u prilici da prvi put u sezoni veže evroligaške pobede. Odavno otpisana i prežaljena Darušafaka ugostiće Baskoniju, dok Himki dočekuje nepredvidivi Bajern.

Ako se uzme u obzir podatak da je CSKA na proseku od 86,5 poena po meču, evidentno je da u poslednjih pet mečeva ima velikih problema u realizaciji. Itudis nikako ne uspeva da pronađe dobitnu formulu, procenti šuta opali su naglo gotovo svim igračima, kao i broj timskih asistencija. Barselona je kod kuće poslednji put izgubila u 13. kolu od Olimpijakosa, potom je bila u seriji od pet pobeda, ali je debakl protiv Makabija pokazao da još uvek ima jasnih defanzivnih problema, pogotovo protiv pokretljivih, brzih i šuterski talentovanih centara.

– Barselona je veoma iskusan tim koji poseduje gotovo sve što je neophodno za postizanje vrhunskih rezultata: iskustvo, atleticizam i jasnu ambiciju. Posebno su dobri u igri pet na pet i nema sumnje da nas očekuje izuzetno zahtevan duel – naglasio je Dimitris Itudis.

Prvi put u sezoni Budućnost će biti u prilici da veže dve evroligaške pobede. Gran Kanarija nije u rangu Darušafake, na gostovanjima je umela recimo da iznenadi Milano, ali je prednost Podgoričana svakako u partijama koje pružaju Noris Kol i Goga Bitadze od dolaska u redove aktuelnog šampiona ABA lige. Američki plej je na proseku od 20 poena i 4,8 asistencija, dok gruzijski centar ostvaruje 14,4 poena i 7,4 skoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari