"Barsa" jedina bez poraza 1Foto: EPA/ TOLGA BOZOGLU

„Dupli“ program u Evroligi počeo je da uzima svoj „danak“, u takvim situacijama i ranijih godina dešavala su se najveća iznenađenja i dolazilo je do seče favorita. Ovog puta žrtve su bili CSKA i Real, a Fenerbahče nastavlja da postavlja negativne rekorde.

Moskovljani su na svom parketu ugostili Olimpijakos i doživeli prvi poraz sezone u Evroligi rezultatom 84:79, u utakmici koju su obeležili bekovi – Majk DŽejms i Brendon Pol.

Držali su Atinjani egal sve vreme, a negde na sredini poslednje deonice uspeli da se odlepe na plus 9, što je bila i najveća razlika na meču.

Do kraja je otpor pružao samo Majk DŽejms koji je uspeo samo da ublaži poraz za konačnih 79:84. DŽejms je postigao 22 poena, Hajns 19, a Darun Hilard 17. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Brendon Pol sa 20 poena, Kevin Panter dao je 16, a Jorgos Printezis 11 poena.

Nikola Milutinov postigao je samo dva poena, a imao je i 8 skokova.

Minhenski Bajern nastavlja sa sjajnim igrama, poslednja žrtva bio je Real Madrid, a izabranici Dejana Radonjića odigrali su na visok rezultat sa napadački možda i najpotentnijom ekipom u Evroligi i uspeli u tome (95:86). Greg Monro je bio najefikasniji sa 18 poena, Danil Bartel je dao 17, Koponen 15 i Lučić osam.

Na drugoj strani, 17 je ubacio Rendolf, 16 Kozer, a 12 Usman Garuba.

Utakmica u Izraelu je počela užasno po Fenerbahče, pošto su izabranici Želimira Obradovića za 10 minuta košarke postigli svega šest poena uz šut iz igre 2/10 . U drugoj četvrtini su zaigrali tek za nijansu bolje u napadu, ali zato igra u odbrani faktički nije ni postojala jer su Vilbekin, Kaspi i Hanter bili nezadrživi.

U pobedi Makabija 67:55 najefikasniji je bio Omri Kaspi sa 13 poena, dok je Otelo Hanter imao dva poena manje. U redovima poraženog tima, sa 13 poena se istakao Nando de Kolo, a Bobi Dikson i Derik Vilijams upisali su po 11 poena. Sa svega jednom pobedom u pet utakmica, Fenerbahče proživljava teške trenutke, a pored poraza podjednako zabrinjava i mizerni poenterski učinak ekipe koja drugi put ove sezone na meču postiže manje od 60 poena.

Iznenađenjem bi se mogla nazvati i pobeda Zenita u gostima nad Žalgirisom, posle produžetka 82:70. U dodatnih pet minuta gosti su uspeli da postignu čak 20 poena i da limitiraju izabranike Šarunasa Jasikevičijusa na samo osam. Najefikasniji je bio Mateuš Ponitka sa 19 poena, a u redovima Žalgirisa Zek Lidej i Edgaras Ulanovas sa po 12.

Micić MVP petog kola

Reprezentativac Srbije Vasilije Micić je proglašen za najkorisnijeg igrača petog kola Evrolige. On je svoju ekipu Anadolu Efes predvodio do pobede nad Crvenom zvezdom rezultatom 85:70 u Istanbulu.

Micić je zabeležio 26 poena (4/6 za tri), pet asistencija i dva skoka za ukupan indeks korisnosti 29, jednim više od Alekseja Šveda iz Himkija. On je i u 2. rundi bio MVP kada je predvodio Efes protiv Albe sa 23 poena, 13 asistencija i tri skoka za ukupan indeks 32.

Micić je trenutno vodeći na listi Evrolige sa 21,4 indeksna poena u proseku po meču, ispred Nika Kalatesa (Panatinaikos) i Nikole Milutinova (Olimpijakos) koji imaju po 21,20.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari