Barselona "častila" kažnjeni Juventus mestom na Svetskom prvenstvu 1EPA-EFE/Alejandro Garcia

Eliminaciji Napolija u osmini finala Lige šampiona radovali su se i u Torinu.

Uspela je Barselona sinoć da eliminiše Napoli i plasira se u četvrtfinale Lige šampiona (3:1).

Nakon remija u Napolju (1:1) Barsa je bila bolja na Monžuiku, a trijumfu Katalonaca obradovali su se i u Juventusu, s obzirom na to da su se zbog ishoda revanša osmine finala plasirali na prvo klupsko Svetsko prvenstvo koje će se odigrati leta 2025.

Stara dama, uz Inter, predstavljaće Italiju na planetarnom takmičenju na kojem će samo zbog učešća prihodovati oko 50.000.000 evra.

Ironija je to da su crno-beli ove sezone van međunarodnih takmičenja zbog kazne UEFA u vezi sa finansijskim malverzacijama velikana iz Torina, tačnije netačnih prikaza prihoda i rashoda.

Naredno Svetsko prvenstvo biće prvo sa 32 kluba od kojih će 12 biti iz Evrope. U novom formatu igraće se na svake četiri godine.

Osim četiri osvajača Lige šampiona u periodu od 2021. do 2024. godine (Čelsi, Real Madrid i Mančester siti), učestvovaće i osam klubova sa najboljim koeficijentom na četvorogodišnjoj UEFA listi.

Tako je i Juventus, iako bez Evrope u sezoni 2023/24, sakupio više bodova od Napolija.

Ostalo je još jedno upražnjeno mesto, za najboljeg španskog predstavnika pored Real Madrida (Barselona ili Atletiko Madrid).

Ostali učesnici iz Evrope su: Bajern Minhen, Borusija Dortmund, Pari Sen Žermen, Inter, Porto i Benfika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari