Barselona i znakovi pored puta 1Branko Lazić Foto: Starsport

Lepe vesti za navijače Crvene zvezde stigle su iz Milana: taktički odlično, igrački dobro i pouzdano od strane onih koji su projektovani da budu nosioci ove sezone, crveno-beli naneli su šesti vezani i čak četvrti u nizu poraz Armaniju u Italiji (79:87).

Nisu stigli Lazić i saigrači ni da se ispozdravljaju u svlačionici, a već na putu ka Kataloniji izučavali su taktičke i igračke finese kolega u dresovima Barselone, protiv kojih će se večeras sastati u prestonici Katalonije u 10. kolu Evrolige (21.00).

Ni na pokretnim trakama u pojedinim fabrikama verovatno se brzinski ne menjaju paketi kao mečevi u kojima učestvuju Zvezdini igrači u poslednje dve nedelje: za rubriku „verovali ili ne“ pulenima Saše Obradovića susret u Blaugrani biće ukupno sedmi u poslednjih 14 dana, a raspored protkan petim gostovanjem.

Lepo su košarkaši Zvezde izgledali u Armanijevom sportskom miljeu: vešto su iskažnjavali sve propuste i manjkavosti u odbrani rivala, pogotovo u centarskoj liniji koja trenutno nije kadra da se odbrani ni od „nasrtaja“ omanje čete, a kamoli od kvalitetnih napadača nalik Lojdu, Voldenu ili O Brajantu.

Znakovi pored puta do Barselone nekako pokazuju da crveno-beli ni na terenu Barselone neće ostati bez replike, ukoliko im ista bude bila dozvoljena od strane Niikole Mirotića i saigrača.

Katalonci trenutno deluju kao najdominatniji tim u Evroligi i možda su napokon kvalitet partija uskladili sa ulogom prvog favorita za osvajanje najelitnijeg takmičenja.

– Igramo protiv još jedne ekipe koja je favorit za TOP 4. Puno kvaliteta na svakoj poziciji. Igraju kod kuće, imaju ulogu favorita.Kada igramo protiv ekipa koje su uslovno rečeno „na papiru“ bolje, vrlo je važno i kakav utisak ostavljate. Očekujem da odigramo dobro, i zašto da ne – da iznenadimo ako nam se ukaže šansa – istakao je trener Obradović.

Barselona još uvek nije doživela evroligaški poraz kod kuće ove sezone; CSKA je jedini defanzivno u Blaugrani uspeo da ih zaistavi na podnošljivih 76 poena, dok je Fenerbahče u poslednjem kolu odigranom u Kataloniji doživeo debakl istorijski razmera (97:55).

Izabranici energičnog i harizmatičnog trenera Jasikevičijusa trenutno imaju najbolji napad Evrolige i drugu najkvalitetniju odbranu.

Zahvaljujući letošnjem dolasku Kalatesa, mogu se pohvaliti najkreativnijim napadom (20,1 as) što pokazuje da će crveno-belima večeras biti teže nego prvacima na prvom kontrolnom iz matematike.

– Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Dolazimo u Barselonu u dobrom raspoloženju nakon velike pobede u Milanu. Igraju sjajno, što se vidi i po njihovom plasmanu na tabeli. Prvi su i to zasluženo. Popunjeni su na svim mestima, ne zna se odakle preti veća opasnost i svako u rukama te večeri može da ima veliki broj poena. Predvodi ih Mirotić, fantastičan igrač, ali daleko da su ostali manje kvalitetni. Moramo da odigramo kao u Milanu konstantno i strpljivo i imaćemo našu šansu – ubeđenja je Marko Jagodić-Kuridža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari