Barselona preko trampe blindira Traorea 1EPA-EFE/Alejandro Garcia

Prvobitna ideja je bila da Adama Traore dođe na pozajmicu do kraja sezone uz mogućnost otkupa u junu za nekih 30 miliona evra, međutim bivši polaznik La Masije zadovoljio je standarde trenera Ćavija Ernandeza u meri da u Barsi već razmišljaju kako da završe transfer u narednom prelaznom roku. Trampa sa Vulverhemptonom deluje kao vrlo realna opcija.

Prema pisanju katalonskog Sporta, Barselona i Vulverhempton dogovorili su trampu u sklopu koje će Adama ostati na Kamp Nou, a ranije pozajmljeni Francisko Trinkao na Molinou.

U čitavoj priči je posredovao superagent Žorž Mendeš koji završava maltene sve poslove vezane za dolaske i odlaske igrača Vukova.

Barsu je Trinkao svojeveremno koštao 21.000.000 evra koliko je uplaćeno na račun Brage u koju je takođe poslala Abela Ruiza, napadača koji je tada procenjen na 9.000.000 evra.

Pritom je Barselona leta 2015. godine zaradila 10.000.000 evra od prodaje Adame Traorea Aston Vili, da bi ga tri godine kasnije Vulverhempton kupio od Midlzbroa za 20.000.000.

Adama je mlađim kategorijama Barse nastupao od 2004. do 2013. godine, a u naredne dve bio član seniorskog B tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari