Barti i Vondroušova u finalu Rolan Garosa 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Australijska teniserka Ešli Barti i Čehinja Marketa Vondroušova plasirale su se danas u finale Otvorenog prvenstva Francuske. 

Barti je u meču punom preokreta pobedila Amerikanku Amandu Anisimovu sa 6:7, 6:3, 6:3.

Osma teniserka sveta je sjajno počela meč, vrlo brzo je povela sa 5:0 i imala je 40:15 u šestom gemu. Tada je sve krenulo nizbrdo za australijsku teniserku.

Propustila je dve set lopte na servis Anisimove koja se u tim momentima konačno probudila i napravila veliki preokret osvojivši šest narednih gemova.

Barti je u 12. gemu uspela da oduzme servis protivnici i tako odvede set u taj brejk koji je, ipak, dobila Anisimova sa 7:4.

Osvajanje prvog seta dalo je dodatno samopouzdanje Amerikanki koja je na početku drugog seta povela sa 3:0 uz jedan brejk.

Kao što je to bio slučaj i u prvom setu, prednost jedne teniserke nije značio apsolutno ništa. Barti je do kraja seta napravila tri brejka i dobila taj deo sa 6:3.

Posle razmene brejkova u trećem i četvrtom setu, Barti je odlučujući brejk na meču napravila u šestom gemu. Ona je u osmom gemu propustila tri meč lopte, ali je u narednom iskoristila šestu i plasirala se u finale.

Vondroušova je u drugom polufinalu slavila protiv Britanke Džoane Konte sa 7:5, 7:6.

Konta je meč započela brejkom, povela je sa 2:0, ali je Vondroušova odmah uzvratila i izjednačila na 2:2.

Britanka je, međutim, već u narednom gemu napravila novi brejk, a potom je imala sjajnu priliku da završi set. Ona je u devetom gemu imala je tri set lopte, ali je Čehinja uspela da se odbrani, izjednačila je na 5:5, a potom osvojila naredna dva gema za prednost od 1:0 u setovima.

Konta je u trećem gemu drugog seta oduzela servis protivnici, ali je Vondroušova uspela da vrati brejk i izjednači na 5:5. Taj set, ali i meč rešen je u taj brejku koji je Čehinja dobila sa ubedljivih 7:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari